Κως: Νεκρό βρέφος έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, εκδορές και εκχυμώσεις

Το βρέφος ενός έτους μετέφερε νεκρό στο Νοσοκομείο της  Κω με εκδορές και εκχυμώσεις, η μητέρα του ενώ προέκυψαν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Το βράδυ του Σαββάτου (20/04-19.45) η μητέρα  στην Κω, διαπιστωσε οτι το ενος έτους  κοριτσάκι της, δεν έχει τις αισθήσεις του, και κάλεσε σε βοήθεια ενώ προσπαθούσε να το συνεφέρει. Οι γείτονες την άκουσαν και κάλεσαν στο ΕΚΑΒ (20/04-20:15) ενώ  ένοικος της πολυκατοικίας παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

«Στις 20.25 έφτασαν στο σπίτι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Την 20:32΄ ώρα, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το βρέφος κατέληξε την 20:45΄ ώρα», αναφέρει η αστυνομία.

Ωστόσο οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του, καθώς έφερε σημαδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Με ενημέρωση (20/03-21.05)  του Τ.Α. Κω αστυνομικοί μετέβησαν στο Νοσοκομείο Κω, και προσήχθησαν η μητέρα του βρέφους, και ο πατέρας του, ο οποίος είχε επίσης  μεταβεί στο Νοσοκομείο. Οι δύο γονείς προφορικά ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ  δήλωσαν άγνοια για τα ευρήματα που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Για την υπόθεση έχει λάβει γνώση ο αρμόδιος Εισαγγελέας.