Κως: Εξέγερση των λαθρομεταναστών- «Θα χυθεί αίμα», προειδοποιεί ο Δήμαρχος του νησιού.

Λαθρομετανάστες εξαγριωμένοι, αρνούμενοι να μπουν στο γήπεδο του νησιού προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδιασία καταγραφής και διαχωρισμού ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι τα ταξιδιωτικά έγγραφα επιτέθηκαν κατά Αστυνομικών και κατοίκων στην Κω. Εσπευσμένα μεταβαίνουν διμοιρίες των ΜΑΤ στο νησί, ενώ δημοσιεύματα του ξένου τύπου- BBC, Associated Press, Daily Mail – καταγράφουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά .kws22Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες που καθημερινά πραγματοποιούν απόβαση στα ελληνικά νησιά του Νοτιανατολικού Αιγούου, με τους κατοίκους και τις τοπικές Αρχές να απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Οι λαθρομετανάστες νωρίς το απόγευμα (11/08) επιτέθηκαν σε διερχόμενο συμβατικό όχημα της Ασφάλειας του τοπικού τμήματος, (VIDEO) με πέτρες και αντικείμενα που βρήκαν στο δρόμο, όταν οι τοπικές Αρχές και οι Αστυνομικοί, ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να μετακινηθούν οι λαθρομετανάστες, που είχαν δημιουργήσει πρόχειρα “παρπήγματα” σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, στο στάδιο του “Ανταγόρα”. kws44Πρόκειται για τη Δημοτική αθλητική εγκατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί ώστε να φιλοξενήσει τους λαθρομετανάστες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης της ταυτοπροσωπίας και έκδοσης των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, προκειμένου να ταξιδέψουν προς Αθήνα και από εκεί για Ευρωπαικούς προορισμούς, όπως και επιθυμούν.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, οι λαθρομετανάστες νωρίτερα (11/08- 12.20) απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο της Βασιλέως Γεωργίου στο νησι της Κω kws5και παρεμπόδιζαν τη διέλευση οδηγών και πεζών από την περιοχή, αρνούμενοι να μπουν στο Δημοτικό Στάδιο, ζητώντα άμεση προώθηση προς την Αθήνα. Νωρίτερα οι Αστυνομικοί που υπηρετουν στο τοπικό τμήμα του νησιού προέβησαν σε κατάληψη του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία, διαμαρτυρόμενοι για την κατασταση που πλεόν αδυνατούν να ελέγξουν με τους λαθρομετανάστες.

Σε φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε το Associated Press καταγράφονται βίαια επεισόδια μεταξύ Αστυνομικών και λαθρομεταναστών στην Κω, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου ταυτοπροσωπίας τω λαθρομεταναστών. Στις βιαιες επιθέσεις των λαθρομεταναστών, οι Αστυνομικοί, επιχειρούν να τους απωθήσουν με τη χρήση πυροσβεστήρων .kws11

kws22

Τα επεισόδια στο νησί της Κω, είνα πρωτοσέλιδο και στην ιστοσελίδα της Daily Mail. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται σε Αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι έκαναν χρήση γκλοπ για να επιβάλλουν την τάξη στους λαθρομετανάστες. «Θέλουμε τα χαρτιά μας για να φύγουμε, θέλουμε να φάμε», φώναζαν οι μετανάστες, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

kws33

wpid-img_20150810_150902.jpgΟι νέες εικόνες από την Κω (11/08) έρχονται μια ημέρα μετά το περιστατικό με τον Αρχιφύλακα (10//08) ο οποίος χαστούκισε λαθρομετανάστη από  το Πακιστάν, έξω από το Αστυνομικό τμήμα του νησιού, όπου παρέμεναν περισσότεροι από 1500λαθρομετανάστες προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να κινηθούν προς την Αθήνα, και στη συνέχεια σε Ευρωπαικές χώρες. Το περιστατικό κατέγραψε στο ρεπορταζ του ο ανταποκριτής του Associated Press, Dalton Benet.

kws3O Δήμαρχος του νησιού του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης, αναφέρεται σε περισσότερους από 7000 λαθρομετανάστες, οι οποίο διαβιούν αυτή τη στιγμή στο νησί της Κω, και θα πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν το νησί, σημειώνοντας ότι η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Ενώ απευθυνόμενος στην κεντρική εξουσιά, επισημαίνει, ότι είναι υπαρκτός πλεον ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες μεταβαίνουν στο νησί δύο διμοιρίες ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ) της ΕΛΑΣ, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας, προκειμένου αν αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τους λαθρομετανάστες.

kws6Στην τοποθέτησή του, ο Δημαρχος της Κω, υποστηρίζει, ότι το Κράτος είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος και ζητά από πρωθυπουργό να δώσει λύση εντός της ημέρας.

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς»

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς και σκοτώνονται μεταξύ τους. Έχει καταλυθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έννομη τάξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της Κω, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των πολιτικών χειρισμών της αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, «Η κύρια υπουργός και ο τοπικός συνεργάτης της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση», επεσήμανε χρακτηριστικά.