Κορυδαλλός: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην πλευρά του Σχιστού- Διακοπή της κυκλοφορίας διενεργεί η Τροχαία

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με βυτιοφόρα οχήματα και οχήματα ΟΤΑ καθώς επίσης εθελοντές πυροσβέστες με εξοπλισμό

(29/06-01.50) Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Σχιστό Κορυδαλλού. Ωστόσο στο σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει δοθεί εντολή να παραμείνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο ενδεχόμενο να αναζωπυρώνει κάποια εστία αν και στο σημείο εντοπίζεται μονο χαμηλή βλάστηση σε πετρώδες έδαφος.

(29/06-01:30) – Το μέτωπο της φωτιάς έχει ανοδική πορεία προς την κορυφή της πλαγιάς και καθώς ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί σε κατάσβεση και περιορίζεται η καυσιμη ύλη- χαμηλή βλάστηση- έχει οριοθετηθεί απο τα επίγεια κλιμάκια πυρόσβεσης.

(29/06-01.15) Σε επέκταση των μέτρων της Τροχαίας λογω της εκδήλωσης φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση στο Σχιστο Κορυδαλλού η Τροχαία εχει διακόψει την κυκλοφορία και στην οδό Κρυστάλλη από το ύψος της οδού Νεάρχου.

(29/06-01.00) Στην πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Σχιστού Κορυδαλλού, επιχειρούν 53 Πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα. Συνδρομή στις ομάδες πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες ενώ συμμετέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

(29/06-00.15) Λογω της εκδήλωσης φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση στο Σχιστο Κορυδαλλού η Τροχαία εχει προβεί σε διακοπή κυκλοφορίας τροχοφόρων επι της Καραολη και Δημητρίου απο το υχος της Ποταμού, επι της Αθανασίου Διάκου από το ύψος της Δερβενακίων και απο το υψος της Ιεράς Οδού προς την οδο Λέλας Καραγιάννη

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εκδήλωση φωτιας σε χαμηλή βλάστηση δηλώθηκε στο Κέντρο του ΣΕΚΥΠΣ (28/06-23.45) και αμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιχειρησιακή ανταπόκριση κατάσβεσης της φωτιάς. Στην περιοχή πνέει άνεμος έντασης 4BR και προκαλεί κλίμα στο μέτωπο της φωτιάς.

Η φωτιά καίει πανω από τoν Ανω Κορυδαλλό, στο τέλος της οδού Κοζάνης. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν έναρξη της εστίας πίσω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο,  μετά από ρίψη φωτοβολίδας, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί. Οι εναέριες εικόνες αποτυπώνουν το μέτωπο να καίει πανω από το δρόμο, ανεβαίνει την πλαγιά και σχηματίζει  πύρινο δακτύλιο. Η φωτια καίει στην πλαγιά χωρίς ιδιαίτερη πρόσβαση, ακριβώς πάνω από την κατοικημένη περιοχή και είναι ορατή σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι στο σημείο εκδήλωσης της εστίας φωτιάς έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς στο Σχιστο Κορυδαλλού.