Κορυδαλλός: Εξωτερικός Σωφρονιστικός απέτρεψε απόπειρα απόδρασης εγκλείστου με σχοινί

Απόπειρα απόδρασης από τις Φυλακές του Κορυδαλλού, απέτρεψε Εξωτερικός Φρουρός όταν διέκρινε τις ύποπτες κινήσεις εγκλείστου στο προαύλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης

Η παρατηρητικότητα Σωφρονιστικού Εξωτερικού Φρουρού σε χρέη σκοπού στο προαύλιο “Β” το απόγευμα της Τρίτης (30/11) απέτρεψε απόδραση από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού. Όπως διακριβώθηκε ο κρατούμενος είχε αποκρύψει επιμελώς σε κάδο απορριμμάτων αυτοσχέδιο σχοινί 5,5 μέτρων, με σκοπό – προφανώς – τις νυχτερινές ώρες να αποδράσει αναρριχώμενος σε μια από τις πολλές άδειες σκοπιές του Κορυδαλλού, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΥΕΦ, Γιώργος Κωστίκας, σημειώνει, «Η παρατηρητικότητα ενός εξαίρετου συναδέλφου, εξωτερικού φρουρού, έσωσε το κύρος της υπηρεσίας και το νέο δόγμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού».
Επανειλημμένα έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης είναι τραγικά υποστελεχωμένη και στην πλειοψηφία τους στα καταστήματα κράτησης δεν επανδρώνονται αρκετές υπερυψωμένες σκοπιές και προφανώς υφίσταται θέμα ασφαλείας, καθώς υποθέτουμε ότι και εμείς συμπεριλαμβανόμαστε στο «παντού» και στο «για όλους». Συγχαρητήρια στον καταπονημένο (χωρίς ρεπό εδώ και μήνες) , απλήρωτο (ακόμα του οφείλονται πληρωμές νυχτερινής εργασίας από το 2019) συνάδελφο Εξωτερικό Φρουρό. Περιμένω την πολιτική ηγεσία να αξιοποιήσει το άριστο προσωπικό της υπηρεσίας , να το ενισχύσει και να το εξοπλίσει.
Καλά τα συνθήματα , τα moto και οι κορδέλες αλλά εδώ εμείς βιώνουμε την σκληρή καθημερινότητα στο πετσί μας και όχι βλέποντας την , από μια οθόνη κινητού και της τηλεόρασης».