Κέρδος άνω των €5εκτ. από τις παράνομες Ελληνοποιήσεις- Εμπλέκονται 34ένστολοι

Με την «Ταρίφα» στα €30.000 για κάθε παράνομη ελληνοποίηση και παράνομη έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων, το «ένστολο» κύκλωμα των επίορκων Κρατικών και Δημόσιων Λειτουργών, είχε δράση τουλάχιστον την τελευταία οχταετία

Από την Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν (30/11) 20 άτομα, μεταξύ των οποίων, εννέα εν ενεργεία Αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας Αξιωματικός Διοικητής Υπηρεσίας της Ασφάλειας στη Δυτική Αττική, ένας πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μια υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες. Μεταξύ των συλληφθέντων και κάτοχοι των «πλαστών» εγγράφων. Συνολικά οι συλληφθέντες παραπέμπονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει προκύψει ευρήματα για εμπλοκή 34 αστυνομικών.

Για την έκδοση κάθε εγγράφου, ο ενδιαφερόμενος κατέβαλε τουλάχιστον #€30.000,00, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από #€600.000 στο πλαίσιο της έρευνας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ανέρχεται σε τουλάχιστον #€5.000.000,00 .

Η εγκληματική οργάνωση των παράνομων ελληνοποιήσεων, δρούσε τουλάχιστον από τα μέσα Απριλίου του 2013, μέχρι την εξάρθρωση της δράσης των μελών της, αποτελούμενη κυρίως από Έλληνες, παλιννοστούντες πρώην χωρών Ε.Σ.Σ.Δ., αστυνομικούς και υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε Αλβανούς με βαρύ ποινικό μητρώο, έναντι οικονομικού αντιτίμου. Παράλληλα, διευκόλυναν την παράνομη διαβίωση λαθρομεταναστών στη Χώρα, που απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όπως έκδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες, δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τυχόν έρευνες των Αστυνομικών Αρχών που θα αποσκοπούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη καθώς ορισμένοι έφεραν βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, ενώ διευκόλυναν την έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες Χώρες- ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης “Schengen”-.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετέβη το πρωί της Τετάρτης (01/12) στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση και ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Παρέμεινε επί 2,5 ώρες, κι ενημερώθηκε από τον Διοικητή Υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη, ενώ ζήτησε τη συνέχιση των ερευνών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με σκοπό οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.