Κορωπί: Ενέδρα σε περιπολικό με δύο συλλήψεις από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης

Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια σε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ από ομάδα περίπου 25ατόμων, ενώ δύο οχήματα εγκλώβισαν το πλήρωμα

Ενέδρα σε περιπολικό Αστυνομικού Τμήματος (29/07-00.30) των νοτίων προαστίων από περίπου 20- 25 Ρομά απο τον καταυλισμό στη θέση Κούπι Κορωπίου, σε διερχόμενο περιπολικό χωρίς να τραυματιστεί το πλήρωμα που επέβαινε.

Στο επεισόδιο ενεπλάκη 32χρονος, ο οποίος προσέγγισε το πλήρωμα του περιπολικού, και ισχυρίστηκε ότι κατά τη διέλευση τους με υπηρεσιακό όχημα παρέσυραν αδέσποτο σκυλο και τους ζήτησε να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Προπορευόμενο το περιπολικό με το κόκκινο όχημα να ακολουθεί, στα όρια του καταυλισμού Κούπι, ένα Smart σκουρόχρωμο, έκλεισε το περιπολικό και το εγκλώβισαν ενώ η ομάδα των περίπου 20- 25 Ρομά προχώρησαν σε καταδρομική επίθεση πετώντας πέτρες και μπουκάλια, χτυπώντας παράλληλα με γροθιές και κλοτσιές το περιπολικό, με τους αστυνομικούς να φεύγουν κακήν κακώς από το σημείο, ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις.

Ως δράστες συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες των δύο οχημάτων που εγκλώβισαν το περιπολικό, ηλικίας 32ετων και 23χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «παράνομη κατακράτηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία». Ενω συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην επίθεση.