Κωνσταντίνα Κούνεβα και Παύλος Σαρράκης, τα θύματα – Ο Αλβανός “Γιάννης” σε καθ’υπόδειξη επιθέσεις με καυστικό υγρό

Έγκλειστοι ποινικοί υπέδειξαν το φυσικό αυτουργό της επίθεσης με βιτριόλι καθ’υπόδειξη με τον ηθικό αυτουργό να καταλήγει νεκρός ως θύμα δολοφονίας

Εβδομάδα Χριστουγέννων 2008. Νύχτα 23ης Δεκεμβρίου 2008 επέστρεφε από τη δουλειά της, στην υπηρεσία καθαριότητας σταθμού του ΗΣΑΠ, η 40άχρονη από τη Βουλγαρία Κωνσταντίνα Κούνεβα .
Ένας ή δύο άνδρες, την περίμεναν στην είσοδο του σπιτιού της στα Άνω Πετράλωνα, και την περιέλουσαν με βιτριόλι. Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με βαριά εγκαύματα. Παραμορφώνεται και χάνει μέρος της όρασής της.
Από την Ασφάλεια Αττικής, το Δεκέμβριο του 2016 συλλαμβάνεται στη Δραπετσώνα, ο 35άχρονος “Γιαννη” ο Αλβανός με τις .. 20 ταυτότητες καθώς σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, για την επίθεση με κοκτέιλ χημικών καθαρισμού πλοίων , σς βάρος του ποινικολόγου, ο οποίος και τον αναγνώρισε, πρόκειται για τον Demiri ή Papa ή Grabova ή Papai ή Εkimi ή Prapaj Lalaj ή Noti ή Arben ή Orkes η Orges ή Jorgo ή Jani ή Erion ή Mario είναι γεννηθείς στις 7.6.1981 στην Αλβανία και κατοικός Γαλατσίου .

Σε βάρος του εκκρεμούσαν επιπλέον δυο ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονίες. Είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για παλαιότερη ανθρωποκτονία και μετά την αποφυλάκιση του, τον Ιούλιο του 2006, από τις φυλακές Ναυπλίου, δεν ειχε εντοπισθεί η παρουσία του.

Ηταν το Δεκέμβριο του 2007 στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο, όταν ο ποινικολόγος Παύλος Σαρράκης δέχεται επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Ήταν αυτός που αναγνώρισε τον 35άχρονο Αλβανό δράστη της επίθεσης σε βάρος του. Ο ίδιος σε δήλωσή του – τότε- είχε αναφέρει, «έδωσα τα χαρακτηριστικά του ατόμου που μου επιτέθηκε και είναι παρόμοια με του δράστη. Όμως η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί γιατί το συμβόλαιο θανάτου μου το είχε υπογράψει επίορκος αστυνομικός, ο οποίος φρόντισε να φύγει από την αστυνομία μετά την επίθεση. Οι ελληνικές αρχές είναι υποχρεωμένες να φτάσουν ως το τέλος αυτής της υπόθεσης». Ως φυσικός αυτουργός παρουσιάζεται ένα ακόμη άτομο το οποίο ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον χαρακτηρίζουν «ενοικιαζόμενο» εκτελεστή συμβολαίων θανάτου και επιθέσεων με βιτριόλι, ενώ εξετάζεται και ως βασικός ύποπτος  για επίθεση με βιτριόλη σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα την ίδια χρονική περίοδο .  Ως ηθικοί αυτουργοί, κατηγορούνται οι Δημήτρης Καπές – Καπετανάκης και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ο οποίος δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι τον Ιούνιο του 2009, ενω κατηγορείται και για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος της συζύγου του, της 29άχρονης Μαριας Καφιέρι, σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια, το Μάιο του 2009 .

Η έρευνα εμπλοκής του 35άχρονου Αλβανού προέκυψε από καταθέσεις, δύο εγκλείστων στις Φυλακές το 2009, οι οποίοι φέρονται να ανέφεραν σε Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ότι άνδρας ο οποίος στη συνέχεια δολοφονήθηκε,  είχε αναθέσει στον 35άχρονο Αλβανό με το όνομα «Γιάννη» την επίθεση με το καυστικό υγρό. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας υπέδειξαν στους δύο έγκλειστους φωτογραφίες του Αλβανού τον οποίο αναγνώρισαν ως το φυσικό αυτουργό για το «συμβόλαιο» της επίθεσης κατά του ποινικολόγου .

Κατά την Αστυνομική έρευνα, προκύπτει η προσωπική αντιδικία για το ίδιο πρόσωπο και φέρεται να ανέθεσε την επίθεση με βιτριόλη. Ωστόσο επιχειρήθηκε από το “χωρο” η επίθεση Κούνεβα αποδοθεί με πρόσχημα  λόγω της ενασχόλησής της με το συνδικαλισμό ως καθαρίστρια και γραμματέας του Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, ότι  «..είχε δεχθεί πιέσεις για τη συνδικαλιστική δράση της, καθως ζητούσε τα αυτονόητα, όπως την ανυπακοή στους άγραφους νόμους της μαύρης ή ημίμαυρης εργασίας».

Στην προηγούμενη Κυβέρνηση διετέλεσε Ευρωβουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη δημοσιοποίηση του Πόθεν Εσχες της , το 2016, εντοπίζεται με καταθέσεις σε τράπεζα του Βελγίου αλλά της Βουλγαρίας που φτάνουν τα €359.000, τα οποία αποδίδει σε ποσά που προέρχονται από δωρεές υποστήριξη της, όταν είχε δεχθεί την επίθεση σε βάρος της για τα νοσηλεία της.