Κομοτηνή: Βίασε και στραγγάλισε τον 6άχρονο ο 15άχρονος δράστης

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 15άχρονος Ρομα κατ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του ανήλικου Μεχμετ Αλή Σεζάλ.
Στο Δικαστικό Μέγαρο μέγαρο Κομοτηνής με βαρύτατο κατηγορητήριο για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως μετηχθη (24/01-12.00) ο 15άχρονος Ρομά που ομολόγησε τη δολοφονία και το βιασμό του 6άχρονου τον οποίο αναζητούσαν με Amber Alert, που βρέθηκε νεκρός καθ υπόδειξη του δράστη το μεσημέρι της Δευτέρας, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Κομοτηνή.

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Θράκης Νικόλαο Κιφνίδη, νεκροτομή ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 6άχρονου, Μεχμετ Αλή Σεζάλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Χρόνος” της Κομοτηνής” από τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροτομής, ο θανατος του ανηλικου αποδίδεται σε στραγγαλισμό. Στο σώμα του 6άχρονου εντοπίστηκαν εκδορές σε τραχηλική χώρα (στο λαιμό) και στο πρόσωπο, ένδειξη ότι ο κατ ομολογίαν 15άχρονος δράστης με το ένα χέρι έπνιξε τον 6άχρονο και με το άλλο έκλεισε το στόμα και τη μύτη του, προκαλόντας του ασφυξία. Επίσης, στα ευρήματα της νεκροτομής προκύπτει παρά φύσην βιασμός, ενώ εντοπίστηκε και αίμα.

Αν και ο δράστης φέρεται να μη γνώριζε την νοήματα μεσω δασκάλας σε τοπικό σχολείο που γνωρίζει την νοηματική γλώσσα κατάφεραν (23/01) οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Κομοτηνή να εξετάσουν το 15άχρονο κωφό ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 6άχρονου επίσης κωφού. Νωρίτερα είχε προκύψει ότι ο 15άχρονος Ρομα είχε απασχολήσει τις Αρχές τον περασμένο Οκτώβριο καθώς σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη κατακράτηση, βιασμό και ληστεία ανηλίκου, που βρισκόταν σε καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης καθώς ήταν παιδί με βαριά νοητική στέρηση και βαρυκοία.

Οι Αστυνομικοί σημείωναν απο την πρωτη στιγμη που προέκυψε εξιχνίαση της υπόθεσης πως ήθελε πολύ λεπτούς χειρισμούς λόγω της ιδιομορφίας της καθώς θύμα και θύτης είναι ανήλικοι και ομοφιλοι, υπό το φόβο να προβούν σε αντίποινα οι συγγενείς του θύματος .

_________

* με πληροφορίες από “ΧΡΟΝΟ Κομοτηνής”