Κομοτηνή: Κάθειρξη 18 ετών στο 14άχρονο για τη δολοφονία του 6άχρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ

Ο 14άχρονος θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου. Είχε ομολογήσει τις πράξεις του, και υπέδειξε το σημείο στο οποίο είχε εγκαταλείψει το πτώμα του 6άχρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ στον καταυλισμό των Ρομά, στην Κομοτηνή.
Σε 18 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας του 6άχρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ στην Κομοτηνή (24/01 2016).

oikogeneia_6xronou_9

Κεκλεισμέμων των θυρών διεξήχθη η δίκη (28/04) με κατηγορούμενο τον 15άχρονο κωφό Ρομά με αυξημένα αστυνομικά μέτρα.

Εντός της αίθουσας του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων παραβρέθηκε μόνο ο δράστης με τον συνήγορό του Δημήτρη Μήλιογλου και διερμηνέα νοηματικής από την Κόρινθο, ο δικηγόρος της οικογένειας του 6άχρονου Νότης Χαραλαμπίδης, και οι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και Αστυνομικός, οι γονείς του 6άχρονου, η αδερφή του 15άχρονου δράστη.

“Στεναχωριέμαι”, δήλωσε ο δράστης σε ερώτηση του Εισαγγελέα για την απώλεια του 6άχρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ.

nekros-6xronos-6

Ο 15χρονος δράστης θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου.

Ο 15άχρονος ομολογησε την πράξη του, Ενώ περιέγραψε στο Δικαστήριο τα όσα διέπραξε σε βάρος του 6άχρονου. Η ετοιμηγορία του Δικαστηρίου, επεβαλε στον κατηγορούμενο την ανωτέρα των ποινών που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικο – σύμφωνα με τη νομοθεσία- 10 έτη για την ανθρωποκτονία, 4 έτη για το βιασμό και 4 έτη για αποπλάνηση ανηλίκου, τα οποία συνυπολογίζονται σε 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη ως ανήλικος.

Κομοτηνή_Δημήτρης Μήλιογλου

«Αυτή η ποινή είναι στα πλαίσια του ποινικού του σωφρονισμού. Επιβλήθηκε μέσα στο νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στο δικαστήριο την αντιμετώπιση ανηλίκων. Δεν προβλέπει αυστηρότερες ποινές«, σχολίασε ο συνήγορός του Δημήτρης Μήλιογλου. Για το ενδεχόμενο της έφεσης, οπως διευκρίνισε ο συνήγορος του, μπορεί να ασκηθεί από την μητέρα του ανήλικου δράστη, η οποία έχει και την επιμέλεια, η οποία δεν ήταν παρούσα στηΝ ακροαματική διαδικασία .

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 6άχρονου, Νότης Χαραλαμπίδης
Ο δικηγόρος της οικογένειας του 6άχρονου, Νότης Χαραλαμπίδης

Σχολιάζοντας την απόφαση ο δικηγόρος της οικογένειας του 6άχρονου Νότης Χαραλαμπίδης σημείωσε, «Σε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν σε ανήλικους δράστες, όπως το συγκεκριμένο, το οποίο είναι ένα ειδεχθές έγκλημα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της ασέλγειας σε ανήλικο κάτω από δώδεκα ετών, θα έλεγα ότι το δικαιϊκό μας σύστημα με τις διατάξεις του στέκει μάλλον αμήχανο απέναντι σε τέτοιου είδους εγκληματικότητα.

Η ποινή η οποία επιβλήθηκε ήταν η μέγιστη δυνατή, οπότε με αυτή την έννοια μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος επετεύχθη στα πλαίσια της νομιμότητας. Οι δικαστές έκαναν το καθήκον τους και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο».

Ωστόσο, συμφωνα με πληροφορίες ο 15άχρονος έχει παραπεμφθεί και σε νέα δίκη με τις κατηγορίες της ληστείας, του βιασμού κατά συναυτουργία και της παράνομης κατακράτησης για επίθεση σε 22άχρονο με νοητική υστέρηση, απο κοινου με ετερο ανήλικο συνεργό του, ηλικίας 14ετών, τον Οκτώβριο του 2016 στην Κομοτηνή.

Ο 15άχρονος είχε ομολογησει τις πράξεις κατά την απολογία του (27/04) ελάχιστους μήνες πριν την δολοφονία του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ με δράστη τον 15χρονο.

___________

* xronos.gr