Κολωνάκι: Φωτιά σε διαμέρισμα- Πυροσβέστες ανέσυραν νεκρή ηλικιωμένη

Η φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Κολωνάκι, προκάλεσε κινητοποίηση του 1ου ΠΣ Αθηνών, με εντολή εκκένωσης για τους ενοίκους, με μια ηλικιωμένη ένοικο να έχει ανασυρθεί νεκρή ενώ γίνεται έρευνα για τυχόν εγκλωβισμένους

Η αναγγελία εκδήλωσης φωτιάς σε διαμέρισμα (29/01-18.00) τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Λυκαβηττού 15, στο Κολωνάκι, προκάλεσε στην άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης. Κατά την κατάσβεση Πυροσβέστες εντόπισαν νεκρή την 87χρονη ένοικο, μέσα στο διαμέρισμά της, ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και την κουζίνα, αγκαλιά με το γατάκι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπερήλικη γυναίκα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και έμενε μόνη της στο διαμέρισμα. Μαρτυρίες περιοίκων ανέφεραν ότι άκουσαν την 87χρονη να καλεί σε βοήθεια, ενώ από τα ευρήματα κατά την αυτοψία στο χώρο, εκτιμάται ότι προκλήθηκε από θερμαντικό σώμα.

Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμούς, ωστόσο η Πυροσβεστική βρίσκεται σε ετοιμότητα στο ενδεχόμενο να κριθεί απαραίτητη η εκκένωση των διαμερισμάτων.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν 18 Πυροσβέστες με έξι οχήματα καθώς επίσης συνδράμει βραχιονοφόρο όχημα. Οι μαύροι πυκνοί καπνοί έχουν προκαλέσει δυσφορία στην ευρύτερη περιοχή .