Ο δικός μας σύγχρονος Κυναίγειρος έμαθε στην Ελλάδα τι σημαίνει Πολιτική Προστασία

Ο Κυναίγειρος, με τον οποίο παρομοίασε τον πρώην Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης, υπήρξε αρχαίος Αθηναίος ήρωας και Μαραθωνομάχος, αδελφός του τραγικού ποιητή Αισχύλου και του ηρώα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας Αμεινία

Ο Κυναίγειρος υπήρξε απόγονος της οικογένειας των Κοδριδών, γιος του Ευφορίωνα από την Ελευσίνα. Μαζί με τον αδελφό του Αισχύλο πολέμησαν στην Μάχη του Μαραθώνα. Μετά την πρώτη φάση της σύγκρουσης, στην οποία η Περσική παράταξη τράπηκε σε φυγή, οι εναπομείναντες Πέρσες έσπευσαν να διαφύγουν με τον στόλο τους.

Στο σκληρό αγώνα που ακολούθησε γύρω από τα εχθρικά πλοία, ο Κυναίγειρος, προσπαθώντας να εμποδίσει ένα πλοίο να αποπλεύσει, το άρπαξε με το χέρι του, περιμένοντας να φτάσουν οι συμπολεμιστές του και να το καταλάβουν. Όταν ένας Πέρσης του ακρωτηρίασε το χέρι, τότε ο Κυναίγειρος έπιασε το πλοίο με το άλλο του χέρι. Όταν ο Πέρσης του έκοψε και το δεύτερο χέρι, τότε ο Κυναίγειρος, δεν παραιτήθηκε και γράπωσε το πλοίο με τα δόντια του. Ξεψύχησε, όταν ο Πέρσης του έκοψε το κεφάλι.

Ο δικός μας σύγχρονος Κυναίγειρος έμαθε στην Ελλάδα τι σημαίνει Πολιτική Προστασία, ανέλαβε την ευθύνη της, σήκωσε τις ζωές των Ελλήνων στην πλάτη του κι έδωσε με αυταπάρνηση, εκατοντάδες μάχες με την Πανδημία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις παράλληλες φωτιές σε όλη την Ελλάδα, τους ψεκασμένους συμπολίτες μας, την κριτική από τον καναπέ κλπ. Του κόστισε αυτό το «κεφάλαιο ευθύνης» μια αγγειοπλαστική, λόγω του οξέος ισχαιμικού καρδιακού επεισοδίου που υπέστη γιατί προσπάθησε να χωρέσει όλη την Ελλάδα στην καρδιά του, αλλά βγήκε νικητής, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των Ελλήνων που έμαθαν να νοιώθουν ασφαλείς στην βάρδιά του.
___________________________________

* ellada24.gr, Αφροδίτης Παπακωνσταντίνου