Κοιλάδα Ερμιονίδας, Αργολίδα: Καταγγέλλει “εικονικό πνιγμό” για να τον ληστέψουν.

Οι δράστες τον άρπαξαν ενώ έκλεινε την επιχείρησή του, τον χτύπησαν, ενώ καταγγέλλει “εικονικό πνιγμό” σε βάρος του, κακοποίησαν τους γονείς του, ώστε να αποσπάσουν χρήματα τα οποία “πίστευαν” ότι υπήρχαν στο σπίτι της οικογένειας.

Ο 41άχρονος από την Κοιλάδα Ερμιονίδας καταγγέλλει την αρπαγή και πράνομη παρακράτησή του, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για χώρους στο οικογενειακό ακίνητο όπου υπάρχουν χρήματα, τον υπέβαλλαν -ισχυρίζεται – σε “εικονικό πνιγμό- ενώ μετέβησαν και στο σπίτι των γονιών του, οι οποίοι υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό από τους ίδιους δράστες, μέσα στο σπίτι τους.

Σχεδόν δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (20/08), τρεις άνδρες- εκ των οποίων ένας Ρομά – ο μόνος από τους δράστες που δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα (full face), επιτέθηκαν στον 41άχρονο ενώ ασφάλιζε το κατάστημά του, στο ισόγειο διώροφου κτηρίου,  στον πρώτο όροφο του οποίου ζουν οι γονείς του.

Με λεκτική βία κατά της ζωής του και την απειλή πιστολιού,  επιβίβασαν τον 41άχρονο στο αυτοκίνητο  της αδερφής του, το οποίο χρησιμοιποιούσε για τις μετακινήσεις του, και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, στη θέση Δορούφι Ερμιόνιδας. Δύο ακόμα άτομα, έφτασαν στο σημείο, “με ενά παλαιού μονδέλου BMW” αναφέρει στην κατάθεσή του το θύμα της επίθεσης .

Όπως έχει καταθέσει στους Αστυνομικούς ο 41άχρονος, οι δράστες, «..απαιτούσαν να τους παραδώσει 60.000 ευρώ, προφασιζόμενοι ότι το χρηματικό ποσό τους όφειλε μέλος της οικογένειάς του», ενώ του απέσπασαν το κινητό, λίγα χρήματα που είχε πάνω του καθώς και τα κλειδιά του καταστήματός του.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ο 41άχρονος, «..προκειμένου να τον εκφοβίσουν, τον γύμνωσαν, ενώ επίμονα ζητούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με χρηματικό ποσό ή χρηματοκιβώτιο που υπήρχε, ενώ βύθισαν το κεφάλι του -τουλάχιστον δεκαπέντε φορές (αναφέρει χαρακτηριστικά)- στη θάλασσα. Του έδεσαν πόδια και χέρια με τριχιά και τον κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ».

Ο 41άχρονος, κατάφερε να λυθεί, να βγει από το πορτμπαγκάζ, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες, οι οποίοι όταν διαπίστωσαν τη φυγή του, άρχισαν να τον αναζητούν στην περιοχή, ενώ οι τρεις συνεργοί τους μετέβησαν  στο σπίτι των γονιών του. Ένας από τους δράστες, γνωστός όπως προσδιορίζεται στις καταθέσεις των θυμάτων της οικογένειας (20/08- 03.30) με το πρόσχημα της γνωριμίας με τον 41άχρονο, έπεισε την ηλικιωμένη μητέρα του να ανοίξει την πόρτα.

Με κλοτσιές στο στήθος και τη χρήση σιδερογροθιάς, κατάφεραν χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα της γερόντισσας, ενώ την πατούσαν με τα πόδια στο κεφάλι, προκειμένου να αποκαλύψει το σημείο όπου υπήρχαν χρήματα στο σπίτι. Οι δράστες εντόπισαν και απέσπασαν συνολικά 3.150 ευρώ.

Το αυτοκίνητο της αδερφής του 41άχρονου, στην προσπάθειά τους οι δράστες να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, εντοπίσθηκε σε γκρεμό στο 43ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Επιδαύρου. Τα θύματα μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου παραμένουν σε νοσηλεία.

Κατά την προανάκριση,προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του άνδρα ο οποίος ήταν γνωστός της οικογένειας, ο ίδιος ωστοσο αρνείται τις σε βάροςς του κατηγορίες, ενώ δεν προέκυψε η συμμετοχή του στην αρπαγή και παράνομη παρακράτηση του 41άχρονου, καθώς και στη ληστεία. Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος ενώ του ορίσθηκαν περιοριστικοί όροι.

Η προανακριτική έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται ενώ αναζητούνται -τουλάχιστον – πέντε άτομα για τη συμμετοχή τους στην αρπαγή και παράνομη παρακράτηση του 41άχρονου, καθώς και τη ληστεία, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα των δραστών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport