Κλήτευση για κατάθεση στον τ.Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στο Μάτι

Για παροχή εξηγήσεων κλήθηκε ο τεως Aρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας για το  επιχειρησιακό σχεδιασμό στη φονικη πυρκαγιά στο Μάτι.

Περίπου 20 ύποπτοι, με κορυφαία την επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής Ρένα Δούρου, καλούνται από τις εισαγγελικές αρχές, να δώσουν εξηγήσεις για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Νίκος Φιστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος, παρουσία ασφαλώς του τέως διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου που έχει «τρέξει» συνολικά την προκαταρκτική εξέταση, έχουν προχωρήσει στο κρισιμότερο βήμα της έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών.
Στα πρόσωπα που έχουν λάβει κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις, συγκαταλέγονται οι μηνυόμενοι από συγγενείς θυμάτων, μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις επί παντός: τόσο για τα αδικήματα που ενδεχομένως εντοπίστηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα, όσο και για τα αδικήματα – ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο- που τους καταλογίζουν με τις μηνύσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων.

____________

* Κόλλια Ελευθερία, tovima.gr