ΣΚ Κορυδαλλού: Σε απεργία πείνας ο Νικος Ρωμανός.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε καταδικαστεί για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, και κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού. Στις πανελλαδικές εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου, είχε δώσε εξετάσεις είχε επιτύχει την εισαγωγή του σε Πανεπιστημακό Ίδρυμα. Με κείμενό τους, που δημοσιοποιήθηκε στον διαδυκτιακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, κοινοποίησε την απόφασή του, σε απεργία πείνας από τη Δευτέρα (10/11).

image

Με τίτλο “Ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας” ο Νίκος Ρωμανός, κοινοποιεί την απόφασή του “Από τη Δευτέρα 10/11 ξεκινάω απεργία πείνας χωρίς να κάνω βήμα πίσω, με την αναρχία πάντα στην καρδιά μου” προαναγγέλλει την απόφασή του, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στο συμβούλιο της φυλακής, με ονομαστική αναφορά στη σύνθεση του.

Με αναφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις, και στην επιτυχία του να εισαχθεί σε Πανεπιστημιακή Σχολή των Αθηνών, εγκαλεί το Σωφρονιστικό Σύστημα, “Όπως είναι λογικό, οι αιτήσεις που έχω κάνει έχουν καταλήξει στα αζήτητα, γεγονός που με οδηγεί να διεκδικήσω αυτό το αίτημα με οδόφραγμα το σώμα μου.(..) δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού” δίνοντας τη δική του εκδοχή για την αποφασή του στην απεργία πείνας.
Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Νίκος Ρωμανός, αναφέρεται στην απόφασή του, και γενικά των αντιεξουσιαστών εγκλειστων για ποινικά και όχι μόνο αδικήματα, αν και ιδεολογικά απορρίπτουν τις Αρχές του Δημοκρατικού πολιτεύματος, μέσα από αυτό να διεκδικούν τα αιτήματά τους “Εμείς, για παράδειγμα, συμμετείχαμε στη μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ενώ είμαστε φανατικοί εχθροί όλων των νόμων· αντίστοιχα πολλοί σύντροφοι έχουν διαπραγματευτεί με οδόφραγμα το σώμα τους τους όρους του εγκλεισμού τους («παράνομες» προφυλακίσεις, άρνηση σωματικού ελέγχου, παραμονή σε μία φυλακή), και πολύ καλά έκαναν. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι, από τη συνθήκη που βρισκόμαστε, πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε σε ένα στρατηγικό πόλεμο θέσεων που είναι αναγκαίο κακό εδώ που βρισκόμαστε”.

Ενώ στο υστερόγραφό του, δεν παραλείπει να απευθύνει κι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες “Προς όλους τους «αγωνιστές» των σαλονιών, τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, τις «ευαίσθητες» προσωπικότητες της διανόησης και του πνεύματος: προκαταβολικά στα τσακίδια”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport