Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για τον πάτερ Αντώνιο και τρεις εργαζόμενους με αφορμή τις καταγγελίες

Σε διερεύνηση των καταγγελιών, για εργαζόμενους στην “Κιβωτό του Κόσμου” και του πάτερ Αντωνίου, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν, για όσα τους αποδίδονται και η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, θα αποφασιστεί από την Εισαγγελία Ανηλίκων

Τρία άτομα που φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον της ΜΚΟ, και είχαν φιλοξενηθεί ως ανήλικοι στην  Κιβωτό του Κόσμου ενώ στην ενήλικη ζωή τους, αποφάσισαν να παραμείνουν στις δομές ως εργαζόμενοι, εξετάζονται στις καταγγελίες που υποβλήθηκαν για κακοποιητικές συμπεριφορές στους ανηλίκους της δομής.

Ως υπεύθυνοι φέρονται να να αναλάμβαναν να διαχειριστούν τα προβλήματα που ανέκυπταν εντός των δομών σε περιστατικά με τους ανήλικους φιλοξενούμενους. Στο πλαίσιο της έρευνας ωστόσο θα τεθούν και ταξίδια που είχαν στελέχη της δομής και είχαν πάντα τη συνοδεία ανηλίκων, κατ’ εντολή του στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου σε βάρος του οποίου έχει υποβληθεί καταγγελία για ασέλγεια.

Το βράδυ του Σαββάτου (19/11) απο την «Κιβωτό του Κόσμου», στη σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκδόθηκε επίσημη  ανακοίνωση- απάντηση στα καταγγελόμενα, ζητώντας την ταχύτερη διερεύνηση και διαλεύκανση «της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας».

Από την «Κιβωτό του Κόσμου» επιμένουν ότι, «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο».