“Η ιδρυματοποίηση παιδιών είναι ετεροχρονισμένη κατάντια, που στη φιλάνθρωπη κοινή γνώμη με ένα υπέροχο περιτύλιγμα”

Σε συνέχεια της συζήτησης για τη λειτουργία στην ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” και μετά την δημόσια δήλωση της Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέρεται με τοποθέτησή του, ο Ψυχίατρος MD Δημήτρης Παπαδημητριάδης

Αναφέρει ο ψυχίατρος, «Τα παιδιά που απομακρύνονται με εισαγγελική παραγγελία (δηλαδή με απόφαση του ΚΡΑΤΟΥΣ) από δυσλειτουργικές οικογένειες τοποθετούνται στις ιδιωτικές δομές των Μ.Κ.Ο
Η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε στην ΕΡΤ εχθές, «Η κυβέρνηση (δηλαδή το ΚΡΑΤΟΣ) δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στις δομές»(!)
Βρες το λάθος!

Κάποιοι – από πολλών ετών – είχαν παρεξηγήσει τα παιδιά και άλλες ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται συνεχή φροντίδα ως αποκρατικοποιήσιμο είδος.
Αν και έχει σημασία ποιος το σκέφτηκε (ευθύνη!!!) και ποια περισπούδαστα χαϊβάνια έπεισε κάποτε σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα χρειάζεται ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. Κι ας ενοχληθούν τα συμφέροντα της κάθε Μ.Κ.Ο., ακόμη και αν έχει το καλύτερο πρόσωπο (προς ώρας δηλαδή). Η ιδρυματοποίηση παιδιών είναι έτσι κι αλλιώς μια ετεροχρονισμένη κατάντια, που στη χώρα μας έχει πουληθεί στη φιλάνθρωπη κοινή γνώμη με ένα υπέροχο περιτύλιγμα. Όλη η ενέργεια και οι πόροι πρέπει να αφιερωθούν στην ανάδοχη και στην (πανδύσκολη σήμερα) υιοθεσία με μεταβατικό σύστημα κρατικής κηδεμονίας.»