Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης: «Νομοθετικό πλαίσιο συνδικαλιστικού κινήματος»

Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης

ΠΡΟΣ

1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Όλγα (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ Κατερίνα (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  Μέλη Σ.Κ.Α. Ξάνθης

Θ Ε Μ Α : «Νομοθετικό πλαίσιο συνδικαλιστικού κινήματος»

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αναγνώσαμε την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση όλων των Ομοσπονδιών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τίτλο «Δεν θα επιτρέψουμε κερκόπορτες στο συνδικαλιστικό μας κίνημα», η οποία πολύ εύστοχα αποδοκιμάζει την πρόσφατα κατατεθείσα τροπολογία εκ μέρους του ΚΚΕ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με την οποία προτείνεται η τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα λειτουργίας πολλαπλών Ομοσπονδιών και μάλιστα με την πρωτοβουλία μόνο δύο πρωτοβαθμίων ενώσεων.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει η προαναφερόμενη ανακοίνωση, μία ενδεχόμενη υιοθέτηση της τροπολογίας, ο μόνος στόχος που θα επιτύχει είναι η περαιτέρω διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, με την φωνή του συνδικαλιστικού μας κινήματος να χάνει ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμής του. Ευελπιστούμε η ανωτέρω τροπολογία να αποσυρθεί άμεσα, κάνοντας σαφές σε όλους πως πιθανή υπερψήφισή της θα βρει αντιμέτωπη σύσσωμους όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Εισερχόμενοι στα του συνδικαλιστικού μας«οίκου», θεωρούμε πως ωρίμασε ο χρόνος και κρίνεται απαραίτητη η συζήτηση της ύπαρξης μίας Ομοσπονδίας που θα αντιπροσωπεύει όλους τους αστυνομικούς υπαλλήλους, μηδενός εξαιρουμένου, με μοναδικό γνώμονα το καλό όλων. Ακόμη και αν αυτό κριθεί ανέφικτο, λόγω συγκρουόμενων συμφερόντων, οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, από όποια κατηγορία και αν προέρχονται θα πρέπει όλοι επιτέλους να συστρατευτούν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και οι Πρόεδροι των διαφόρων Ομοσπονδιών να αφήσουν στην άκρη κάθε προσωπική ματαιοδοξία τους, καθώς φέρονται να εκπροσωπούν αστυνομικούς, που στο σημερινό βαθμολόγιο ούτε καν υπάρχουν.

Η αναλγησία αυτή του συνδικαλιστικού κινήματος έχει κουράσει την φυσική, την πολιτική ηγεσία, αλλά και τους πολίτες, βλέποντας καθημερινά Προέδρους Αστυνομικών να τοποθετούνται δημόσια για τα ίδια θέματα, αλλά εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πρόσφατη ανακοίνωση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για συνάντησή της με τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αναφέρει ότι μία από τις προτάσεις της αποτελεί η «ανάγκη ενσωμάτωσης μας στην β’ μισθολογική κατηγορία και την άρση των νέων ανισοτήτων που γεννήθηκαν με το νέο μισθολόγιο», όταν η Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον νομικό της σύμβουλο επιδιώκει την κατάργηση του νέου μισθολογίου, το οποίο γεννά για όλους τους αστυνομικούς ανισότητες και αδικίες. Με την κίνηση της αυτή η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. άθελα της και ασυνείδητα, θέλουμε να πιστεύουμε, δέχεται το νέο μισθολόγιο και ακυρώνει κάθε ενέργεια της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Σε ακόμη ένα σημείο που στεκόμαστε στην ανακοίνωση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και είμαστε πλήρως αντίθετοι, έχοντας παλαιότερα αποστείλει αρκετά έγγραφα προς κάθε αρμόδιο, είναι ο σχεδιασμός που έχει χτιστεί στην Περιφέρεια μας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, με την οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. είναι ικανοποιημένη. Με τι ακριβώς είναι ικανοποιημένη; Με τις εξαντλητικές υπηρεσίες των συναδέλφων, με τις καθημερινές τους μετακινήσεις σε σημεία πέραν των 80 χιλιομέτρων από την έδρα τους, με τις καθημερινές τους διαθέσεις σε πολύωρα συνεργεία ελέγχων στη μέση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες;

Τέλος, κρίνουμε απαραίτητο όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες που φέρουμε απέναντι στους συναδέλφους και να ενωθούμε για το κοινό καλό όλων, χωρίς να κρίνουμε οι μεν τους δε, προσπαθώντας απλά να υφαρπάξουμε μέλη. Αν οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους ως αστυνομικούς άλλης κατηγορίας, είναι δεδομένο ότι έτσι θα αντιμετωπίζονται από όλους και η διχόνοια ανάμεσα μας ολοένα και θα αυξάνεται, κάνοντας τους κυβερνώντες να «τρίβουν τα χέρια τους» με την τεράστιά τους επιτυχία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ