“Κινήσεις βίας και τρόμου προσπαθούν να τις επενδύσουν με ιδεολογία”

Με αφορμή τα επεισόδια στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, Από άτομα που αυτοπροσδιορίζεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, το σχόλιο Αστυνομικού

“Χθες το βράδυ οι αναρχικοί που επιθυμούν την έλευση της αταξικής κοινωνίας δια της βίας κτύπησαν τα μαγαζιά της Ερμού.

Τα πραγματικά και συμβολικά κτυπήματα ήταν:
1) κατά της δικαστικής απόφασης. Έχω την αίσθηση πως τους τρεις δικαστές τους άφησε αδιάφορους αυτή η επίθεση.
2) κατά του τουρισμού. Δηλαδή κατά της μόνης ρεαλιστικής λύσης ο οποία μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Εδώ πρέπει να τα κατάφεραν αρκετά. Χθες όσοι τουρίστες διέσχιζαν την Ερμού σίγουρα θα ένοιωσαν τον τρόμο των ροπάλων και σίγουρα θα μιλήσουν με τα… χειρότερα λόγια για την Ελλάδα όταν επιστρέψουν στις χώρες τους.
3) κατά των καταστηματαρχών, δηλαδή των πλουσίων της “αστικής Δημοκρατίας”. Βεβαίως και γνωρίζουν ότι οι βιτρίνες και τα προιόντα ήταν ασφαλισμένα από τέτοιου είδους ενέργειες. Δηλαδή το πραγματικό κτύπημα στους κεφαλαιοκράτες είναι σχεδόν μηδενικό.
4) κατά των αστών αγοραστών. Κι εδώ είναι η μεγάλη αντίφαση: Τα Zara και τα H&Μ να το καταλάβω που τα κτύπησαν. Άνθρωποι σαν κι εμένα με ένα μικρομεσαίο εισόδημα θα “τιμωρηθούν” που για μερικές μέρες δεν θα μπορούν να ψωνίσουν από αυτά τα καταστήματα της Ερμού, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές. Αλλά τα Foot Locker, όπως φαίνονται στο βίντεο που διέρρευσε, γιατί τα κτύπησαν; Δεν ξέρουν πως το εν λόγω κατάστημα δεν είναι για μικρομεσαίους; Δεν ξέρουν πως ο μέσος αστός δεν μπορεί να ξοδέψει για παπούτσια 150 και 200€; Δεν ξέρουν πως οι καλύτεροι πελάτες του εν λόγω καταστήματος χθες ήταν ανάμεσά τους; Τί είδους ιδεολογία είναι αυτή του “το πρωί ψωνίζω από το τάδε μαγαζί αφήνοντας τα ωραία μου λεφτά και το βράδυ το σπάω;”.

FB_IMG_1500486279076

Όλες αυτές τις κινήσεις βίας και τρόμου προσπαθούν να τις επενδύσουν με ιδεολογία. Αλλά δε διαφέρει σε τίποτα από την ιδεολογία των ΠΑΟΚτζήδων και των ΑΕΚτζήδων που πλακώθηκαν στο Βόλο. Δε διαφέρει σε τίποτα από την ιδεολογία των κουκουλοφόρων εθνικοφασιστών του Μενιδίου. Με την ίδια την Ηριάννα να αποκηρύσσει τη βία η οποία προήλθε στο όνομά της.

Αυτά με σεβασμό στους ιδεολόγους φιλειρηνιστές αναρχικούς. Με σεβασμό και στη Δικαιοσύνη, η οποία εάν αποδειχθεί ότι σφάλλει στην περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή, τότε θα πρέπει να αποζημιώσει με πολλές χιλιάδες ευρώ τη στέρηση της ελευθερίας τους”…

____________

* Φωτεινός Παγιαυλα, αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ