Κινέτα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε οικίες- Δυο ανήλικα στο “Παίδων”- Έχει διακοπεί η κυκλοφορία (video)

Έκτακτη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την περιοχή της Κινέτας

Προληπτικά δύο παιδάκια που απεγκλωβίστηκαν από σπίτι στη Κινέττα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Εικόνες που κατέγραψε ο  Soriris Bardis αποτυπώνουν την κατάσταση για τους κατοίκους στην Κινέτα. Εγκλωβισμένοι σε υπόγεια και σπίτια μεταξύ των οποίων τα δύο ανήλικα τα οποία απομακρύνθηκαν από σωστικά συνεργεία.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, στον οικισμό της Κινετας ενώ πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Ύδρας και Γερανιων λόγω συσσώρευσης υδάτων από φερτά υλικά. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 47 κλήσεις για την περιοχή της Κινετας εκ των οποίων οι 13 αφορούν απάντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και οι 7 κοπές δέντρων.

Σοβαρά προβλήματα και τους Αγίους Θεοδώρους

Στους Αγiους Θεοδωρους Κορινθίας η σφοδρότατη καταιγίδα επηρέασε την περιοχή και  μετέτρεψε τους χειμάρρους σε ποτάμια. “Χείμαρροι” διασχίζουν τους δρόμους όπς κατέγραψε σε εικόνα με το κινητό του ο Evangelos V Biniaris

Στην Έξοδο Κινέτας έχει δεχθεί κλήσει και επιχειρεί να προσεγγίσει την πόλη, όπως έχει αποτυπώσει σε βίντεο ο Stavros Germalidis

Λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών στο ύψος της Κινέτας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (Ολυμπία Οδό) από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας έως τον σταθμό διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό. Επίσης, αναστέλλονται τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα μέχρι νεωτέρας.

Ο “Γηρυόνης” έβρεξε στην βορειοανατολική Κορινθία ιδιαίτερα στην παραλία από την πλευρά του Σαρωνικού και της Κινέτα στην Αττική.

Άγιοι Θεόδωροι: 206,8 χιλιοστά
Αμόνι: 162
Ισθμός: 93,4
Λουτράκι: 86,4
Κόρινθος: 77,7
Περαχώρα: 73

Στην υπόλοιπη Κορινθία ,
Κιάτο: 35,8
Κρυονέρι: 32,2
Τρίκαλα: 38
Δερβένι: 27,2

Συνολικά, 206,8 χιλιοστά νερού στους Αγίους Θεοδώρους.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους προς τις περιοχές αυτές και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.