Αντίρριο: Επιχείρηση ανάσυρσης νεκρού και του δεύτερου επιβαίνοντα στο ιστιοφόρο που βούλιαξε

Συνεχίζεται η επιχείρηση από τις Υπηρεσίες ανάσυρσης για τον δεύτερο επιβαίνοντα ιστιοφόρου που ανετράπη λόγω των δυσμενών καιρικών από το «Γηρυόνη» στο Αντίρριο.

Σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσης απο τη θαλάσσια περιοχή Αντιρρίου πλησίον της στεριάς του δεύτερου επιβαίνοντα στο ιστιοφόρο που ανετράπη (24/11) ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις. Πρόκειται για δύο Έλληνες, αν και οι πρώτες αναφορές απέδιδαν σε γάλλους υπηκόοους τα θύματα, όπως επιβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νεκροί ανασύρθηκαν ο Λεωνίδας Μανδάνος 58ετών κάτοικος Νίκαιας και ο Παρασκευάς Παπαδίτσας 56ετών, κάτοικος Ρέντη. Όπως διακριβώθηκε για τον 58άχρονο (17/05 2011 ) είχε καταδικαστέι σε 20 χρόνια ποινή φυλάκισης, για τη δολοφονία της 73άχρονης μητέρας του, με καραμπίνα υπό την επήρρεια ναρκωτικών ενώ κοιμόταν το μεσημέρι, μεσα στο σπίτι τους, στο χωρίο Τιθορέα (Βελίτσα) Δ.Αμφίκλειας- Ελάτειας, κι έλαβε υφ όρων απόλυση- με το Ν.Παρασκευόπουλου- το 2017 . Είχε καλεσει ο ίδιος με την Αστυνομία και ζήτησε να τον συλλάβουν για το εγκλημα που είχε διαπράξει. Ο ίδος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με ουσίες, είχε νοσηλευτεί για μικρά χρονικά διαστήματα στο «Δρομοκαΐτειο», καθώς είχε κάνει προσπάθειες να απεξαρτηθεί, για το λόγο αυτό, είχε μετακομίσει στο χωρίο του την τελευτάια 5αετία, από την Αθήνα όπου εργάζονταν ως υπάλληλος σε σκάφη αναψυχής. Το 1994  ο αδελφός του Γιάννης, ο οποίος αντιμετώπιζε επίσης προβλήματα με χρήση ουσιών, είχε βρεθεί νεκρός με το θάνατό του να αποδίδεται σε δολοφονια.

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα είχε ανασυρθεί απο τη θάλασσα νεκρός ο ενας από τους επιβάινοντες του ιστιοφόρο το οποίο έχει ανατραπεί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ενώ σε εξέλιξη ήταν όλη τη νύχτα η διαδικασία ανέλκυσης με γερανοφόρο όχημα.

Η Λιμενική Αρχή επιλαμβάνεται της έρευνας.