Κιλκίς: «Ήμουν σε άμυνα»- Στον Ανακριτή ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε τον επίδοξο Γεωργιανό διαρρήκτη στη στάνης του

Ο γιος του Γεωργιανού διαρρήκτη δούλευε παλιότερα στη κτηνοτροφική μονάδα στις Μουριές Κιλκίς και απολύθηκε όταν ο κτηνοτρόφος τον έπιασε να κλέβει

Τον υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι ο 54χρονος βρισκόταν σε άμυνα, σύμφωνα με το περιβάλλον του, καθώς «Ήταν μέσα στην κτηνοτροφική μονάδα όταν ξαφνικά άκουσε έναν δυνατό θόρυβο. Κάποιοι προσπαθούσαν να παραβιάσουν την είσοδο ακόμα και με τσεκούρια, για να μπουν στα ενδότερα». Πυροβόλησε καθώς αισθάνθηκε κίνδυνο, σε μια προσπάθεια όπως αναφέρουν να προστατέψει τη ζωή του υποστηρίζει το περιβάλλον του 54χρονου.

Ο Γεωργιανός διαρρήκτης αιμόφυρτος μαζί με έναν 38χρονο φίλο του, έναν 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του ομοεθνείς του, μπήκαν στο αυτοκίνητο που είχαν και επιχείρησαν να απομακρυνθούν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ύποπτο όχημα και το ακινητοποίησαν, ενώ ο 45χρονος Γεωργιανός εντοπίσθηκε νεκρός, έχοντας υποκύψει στα τραύματα του. Ο νεκρός Γεωργιανός είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα και είχε αποφυλακιστεί το 2019 από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ο γιος του 45χρονου Γεωργιανού δούλευε παλιότερα στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα, είχε απολυθεί επειδή σύμφωνα με το περιβάλλον του ιδιοκτήτη, είχε διαπιστωθεί κλοπή. Επέστρεψε στην Αθήνα και μαζί με τον πατέρα του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Κιλκίς για να πάρουν εκδίκηση.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες «αποπειράθηκαν να παραβιάσουν θύρα χώρου όπου βρισκόταν ο δράστης, με πιθανό κίνητρο τη ληστεία του. Δράστης αντιλαμβανόμενος την παρουσία ατόμων που προσπαθούν να παραβιάσουν τη θύρα, από το εσωτερικό του χώρου έβαλε προς το μέρος τους με το κυνηγητικό του όπλο».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους συνεργούς του Γεωργιανού καθώς και τον 54χρονο ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδα και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.