Κιλκίς: Ελεύθερος υπό όρους ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε το Γεωργιανό διαρρήκτη- Προφυλακίστηκε ο Γεωργιανός συνεργός για την απόπειρα ληστείας

Ενώπιων του Ανακριτή οδηγήθηκε ο κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε μέσα στη στάνη του, επίδοξους διαρρήκτες και προκάλεσε το θάνατο Γεωργιανού κακοποιού

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απολογία του στον Ανακριτή(24/05), ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 45χρονο Γεωργιανό, ο οποίος από κοινού με άλλους τρεις μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι ομοεθνείς του, αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν ενώ κοιμόταν στην κτηνοτροφική του μονάδα στις Μουριές Κιλκίς.

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης του στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

«Όταν έσπασαν τα τζάμια έπεσαν κομμάτια πάνω στο πρόσωπο μου. Φοβήθηκα ότι θα μπουν μέσα και θα με σκοτώσουν. Με απειλούσαν συνεχώς με υβριστικές φράσεις. Φώναζαν “θα σε σκοτώσω, δεν θα γλιτώσεις”. Πήρα το όπλο και από την ταραχή μου παραπάτησα και εκπυρσοκρότησε», φέρεται να υποστήριξε ο κτηνοτρόφος. 

Ο  συνήγορος υπεράσπισης του κτηνοτρόφου, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ τίμια και δίκαιη απόφαση σχετικά με όσα επικαλέστηκε εξ αρχής ο εντολέας του και αποδείχθηκε ότι ήταν σε κατάσταση άμυνας απέναντι στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε από τους κατηγορούμενους για απόπειρα ληστείας.

Στον Ανακριτή οδηγήθηκε και ο  38χρονος Γεωργιανός, μεταξύ των διαρρηκτών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν πήγε μαζί με τους υπόλοιπους τρεις ομοεθνείς του για ληστεία αλλά για να ζητήσουν τον λόγο από τον κτηνοτρόφο επειδή, σύμφωνα με τους ίδιους, ασέλγησε σε βάρος του ανήλικου γιου του.

«Μόλις έμαθα αυτό που έγινε με τα παιδιά μου έχασα τη γη κατά από τα πόδια μου. Πήγα να του ζητήσω τον λόγο. Ο κτηνοτρόφος μπήκε μέσα και κλείδωσε την πόρτα πήρε το όπλο και πυροβόλησε. Ο φίλος μου προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα» φέρεται να υποστήριξε ο 38χρονος Γεωργιανός. Καθώς ο ισχυρισμός του δεν αποδείχθηκες, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του.