Κηφισιά: Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και έξι τραυματίες

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με νεκρούς και τραυματίες στην Κηφισιά

Νεότερη ενημέρωση: Ξαδέλφια 22 και 21 ετών από την περιοχή της Ερυθραίας, οι νεκροί στο σοβαρό τροχαίο δυστύχημα το βράδυ του Σαββάτου (04/01-21.50) στην οδό Γεωργίου Λύρα στην Κηφισιά.

Φωτο Π.Λάμπρου

Σύμφωνα με τα στοιχεία κατά την αυτοψία του ΤΟΤΑ -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες-  το αυτοκίνητο που οδηγούσε 23άχρονος, μεταξύ των τραυματιών, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο με οδηγό 29άχρονο στο οποίο επέβαιναν ακόμα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων τα δύο ξαδέλφια. Ωστόσο υλικό από κάμερες ασφαλείας σε δύο σημεία κοντά στο σημείο του δυστυχήματος έχουν καταγράψει την πορεία του μαύρου αυτοκινήτου με οδηγό τον 23άχρονο, το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Φωτο Παναγιώτης Λάμπρου

Στο ένα βίντεο, διακρίνεται το όχημα να έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα για αστική περιοχή, όπως η περιοχή της Κηφισιάς, περισσότερο από 12klm/h ενώ διασχίζει τη μεγάλη ευθεία, λίγο πριν την αριστερή στροφή στο οδόστρωμα. Σε αυτό το σημείο εξετάζεται το βιντεοληπτικό υλικό από δεύτερη κάμερα στο οποίο διακρίνεται το όχημα να έχει περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας δευτερόλεπτα πριν την φονική πλαγιομετωπική σύγκρουση με το όχημα που οδηγούσε ο 29άχρονος, καθώς και όσα ακολούθησαν στη συνέχεια. Με αυτά τα δεδομένα και τα ευρήματα κατά την πραγματογωμοσύνη, στα δύο εμπλεκόμενα οχήματα, εκφράζεται η εκτίμηση από τους Αξιωματικούς του  Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, ότι θα εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες συγκρούστηκαν τα δύο οχήματα με τραγική κατάληξη για τα δύο εξαδέλφια και προκάλεσε τον τραυματισμό στους υπόλοιπους έξι επιβαίνοντες.

Φωτο Παναγιώτης Λάμπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΑΤ, ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν τα δύο εξαδέλφια έχει υποστεί κακώσεις ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής ενώ ο τέταρτος εκ των επιβαινόντων νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Από το δεύτερο αυτοκίνητο ανασύρθηκαν τραυματίες και οι τέσσερις επιβαίνοντες. Ο οδηγός νοσηλεύεται με ορθοπεδικά τραύματα στο χέρι, δύο φέρουν βαριές κακώσεις στο θώρακα, ενώ ο τέταρτος νοσηλεύεται με ελαφρές κακώσεις, όλοι εκτός κινδύνου ζωής.

Φωτο Παναγιώτης Λάμπρου

Τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος (04/01-21.50)  δύο νεκροί και έξι τραυματίες εκ των οποίων τρεις σοβαρά. Δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν από τέσσερα άτομα στο καθένα – συνολικά 8 άτομα- συγκρούστηκαν υπό  αδιευκρίνιστες συνθήκες στη Γεωργίου Λύρα 19 στην Κηφισιά. Πρόκειται για δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας διπλής κατεύθυνσης με μεγάλη ευθεία.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με δέκα Πυροσβέστες και τρία οχήματα μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, ενήργησαν στον απεγκλωβισμό ενός ατόμου το οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό και των υπολοίπων επιβαινόντων στα δύο εμπλεκόμενα οχήματα. Με ασθενοφόρα οι επτά τραυματίες, εκ των οποίων τρείς  πιο σοβαρά, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου κατέληξε -ο δεύτερος νεκρός- στα σοβαρά τραύματά του.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής.