..κι όμως τα τηλέφωνα χτυπούν! – Ανασχηματισμένοι και έκπτωτοι

Τηλεφωνικές κλήσεις του Πρωθυπουργού προς τα στελέχη της Κυβέρνησης για “ανασχηματισμένους” και “έκπτωτους” καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε τις αποφάσεις του, σχετικά με το νέο Κυβερνητικό σχήμα

Το αργότερο το πρωί της Τρίτης (32/08) αναμένεται να ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία και θα συλληφθεί Υπουργικό Συμβούλιο με τη νέα σύνθεση του Κυβερνητικού σχήματος. Αν και ο ανασχηματισμός αναμενόταν νωρίτερα “καραμπόλες” της τελευταίας στιγμής καθυστέρησαν την τελική ανακοίνωση.

Αναφορικά με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος φέρεται να αποχωρεί, με πιθανούς σε αντικατάστασή του, από μετακίνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ενώ η αναφορά στο όνομα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου δεν δείχνει να προκρίνεται. Το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετατρέπεται σε αυτόνομο Υπουργείο Διαχείρισης Κρίσεων μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,  θεωρούνται κομβικά με τις εξελίξεις και τα χαρτοφυλάκια που είναι σε εκκρεμότητα.

Διαρροές θέλουν Γενικούς Γραμματείς το έργο των οποίων έχει κριθεί επιτυχημένο, να Υφυπουργοποιούνται, μεταξύ των ονομάτων της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Ωστόσο υπάρχουν και οι αμετακίνητοι, μεταξύ των οποίων οι Υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς επίσης ο Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.