Κέρκυρα: Στον Εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς (video& φωτο)

Με απόφαση του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων νήσων, Νεκταρίου, δεν θα τελεστή το Μεγάλο Σάββατο το πρωί το θρησκευτικό τελετουργικό της λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας (13/04) κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης,ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος με τη σε βάρος του δικογραφία για την παράβαση της ΠΝΠ που αφορούσε την αναστολή των Θείων Μυστηρίων, και της θείας λειτουργίας και τελέστηκε την Κυριακή των Βαϊνω (12/04)

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρόνια πολλά» δήλωσε κατά την είσοδό τους στο Δικαστικό Μέγαρο, στους Δημοσιογράφους που τον ανέμεναν. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στον Εισαγγελέα, για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 25 Μαΐου. Στην υπόθεση έχουν παραπεμφθεί επίσης ο τελετάρχης του Δήμου, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, και ο προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνος,  καθώς και όλων όσων παρά την απαγόρευση, παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα (12/04), πέραν των ιερέων, διακόνων, ψαλτών και νεωκόρων, καθώς εκ των πιστών -δύο άνδρες και μία γυναίκα – έλαβαν Θεία Κοινωνία , παρά τις απαγορεύσεις.

Μετά την έκταση που έλαβε η παραβίαση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου, με ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων νήσων, Νεκταρίου, δεν θα τελεστή το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ούτε εντός του ιερού ναού, το θρησκευτικό τελετουργικό της λιτάνευσης του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, την αρχαιότερη από τις λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνα, που καθιερώθηκε από το 1553 κατά το 17ο αιώνα, μετά την απαλλαγής του νησιού από τη θανατηφόρο επιδημία της πανώλης. Το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου, περιφέρεται κατά μήκος της νοητής γραμμής των παλαιών ενετικών τειχών της πόλης, με δεήσεις και παρακλήσεις.