Κέρκυρα: Διασώθηκαν δυο εγκλωβισμένοι από το οχηματαγωγό “Euroferry Olympia”

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός των δύο επιβαινόντων στο οχηματαγωγό πλοίο “Euroferry Olympia στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα ενω έπλεε στα ανοιχτά της Κέρκυρας

Τους δύο άνδρες, τον Τούρκο και το Βούλγαρο, απεγκλώβισαν πληρώματα της ΕΜΑΚ και με καθοδήγηση και τη συνδρομή των μελών του πλοίουτους έβγαλαν στο κατάστρωμα του οχηματαγωγού πλοίου “Euroferry Olympia”. Τους δύο εγκλωβισμένους στο γκαράζ του πλοίου παρέλαβε σώους ελικόπτερο και μεταφέρονται στην Κέρκυρα.

Τα δυο στελέχη της ΕΜΑΚ αποβιβάστηκαν στο κατάστρωμα του οχηματαγωγού με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και προσέγγισαν στο σημείο που είχαν εγκλωβιστεί ο Τούρκος και ο Βούλγαρος. Τους παρέλαβαν και τους οδήγησαν στο κατάστρωμα.

Στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κέρκυρας μέσω της Ηγουμενίτσας, έχουν μεταβεί από την 1η ΕΜΑΚ με ελικόπτερο δύο στελέχη της Υπηρεσίας από επιπλέον έξι από τη 2ηΕΜΑΚ των Ιωαννίνων για να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Στο θαλάσσιο χώρο ΒΑ νήσου Ερεικούσας, από το Λιμένα της Ηγουμενίτσας έχουν μεταβεί και επιχειρούν με ιδιωτικό ρυμουλκό επτά Πυροσβεστες, καθώς και από το Λιμένα της Κέρκυρας με οχηματαγωγό επιπλέον επτά Πυροσβεστες με δύο οχήματα, ενώ σπεύδει πυροσβεστικό πλοιάριο από Λίμενα Πάτρας με έντεκα Πυροσβέστες.