Κέρκυρα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε αντλία βενζινάδικου και ανατινάχθηκε- Ο οδηγός απομακρύνθηκε έγκαιρα

Εξετράπη της πορείας του προσέκρουσε σε βενζινάδικο με τις αντλίες γεμάτες με περίπου δεκαπέντε τόνους καύσιμα

Σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Τρίκλινο στην επαρχιακή οδό Κέρκυρας Πέλεκα, οδηγός αυτοκινήτου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, προσέκρουσε σε αντλία βενζινάδικου, που μόλις είχε ανοίξει, και ακινητοποιήθηκε ελάχιστα πριν τη δεύτερη αντλία. Από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου στην αντλία προκλήθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά, ενώ ο οδηγός κατάφερε να αποβιβαστεί με ελαφρά τραύματα. Με ασθενοφόρο που μετέβη στο σημείο του ατυχήματος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΦΩΤΟ Corfutvnews

Σύμφωνα με τον Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Ρίζο, «η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες που έθεσαν την φωτιά που ξέσπασε σε πλήρη έλεγχο».

ΦΩΤΟ Corfutvnews

Κάτοικοι της περιοχής ανέφερε «..ο οδηγός και η κοπέλα που μόλις είχε ανοίξει το βενζινάδικο “είχαν Άγιο” καθώς από την σφοδρή πρόσκρουση λειτούργησαν στο βενζινάδικο όλα τα μέτρα ασφαλείας που είχε και αυτόματα έκλεισαν οι υπόλοιπες αντλίες και η παροχή των καυσίμων, διαφορετικά θα καιγόταν όλος ο οικισμός».

ΦΩΤΟ Corfutvnews

Η Τροχαία Κέρκυρας διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ενώ ο επαρχιακός δρόμος παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες περίπου, και στη συνέχεια αποδόθηκε πάλι στην κυκλοφορία.