Καλάβρυτα: Περιπέτεια στα Χιόνια για 37 επιβάτες λεωφορείου- H 6η EKAM στο σημείο (φωτό& video)

Προβλήματα στην κίνηση στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με οδηγούς που επιχείρησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες εγκλωβίστηκαν από το χιόνι. Τουριστικό λεωφορείο με 37επιβαίνοντες ακινητοποιήθηκε πριν φτάσει στο χώρος στάθμευσης και κλήθηκε η 6η ΕΜΑΚ

Από νωρίς πληρώματα της Τροχαίας Καλαβρύτων συντόνιζαν την κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, και στο δρόμο προς το Χιονοδρομικό κέντρο. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις οδηγών που παρά τις ενημερώσεις των Αρχών, αποφάσισαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να κολλήσουν στο χιόνι.

Περιπέτεια και για 37 επιβάτες τουριστικού λεωφορείου με προορισμό το  Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όταν το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε πριν φτάσει στο πάρκινγκ. Άμεσα στο οδικό δίκτυο μετέβη κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής το Περιφερειακό Διοικητή Ευθύμιο Γεωργακόπουλο και κλιμάκιο της ΠΥ Καλαβρύτων με επικεφαλής το Διοικητή της Υπηρεσίας Νέστωρα Τζούδα.

Οι 36επιβαίνοντες από το τουριστικό λεωφορείο παρελήφθησαν από οχήματα της Π.Υ.Καλαβρύτων ενώ μια έγκυος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων. Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής οδηγοί οχημάτων που λόγω παγετού και των καιρικών συνθηκών βρέθηκαν εκτός πορείας, στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό και στο υψος της Κερνίτσας, παρελήφθησαν ενώ τα οχήματά τους, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Με εντολή του Περιφερειαρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκταριου Φαρμακη, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειακό Δ/τή της Πυροσβεστικής Ευθύμη Γεωργακόπουλο, τον διοικητή της ΠΥ Αχαΐας Νίκο Ρουμελιώτη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Γιώργο Μιχαλόπουλο, τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νίκο Γυφτάκη, ώστε να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών και να απομακρυνθούν τα οχήματά τους ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο οδικό δίκτυο που οδηγεί μέσω Πούντας στα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό.

______________________

* kalavrytaNews.gr