Κερατσίνι: Εκδηλώσεις, αποκαλυπτήρια μνημείου και πορείες για τον Παύλο Φύσσα

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τα γεγονότα στο Κερατσίνι, που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα, από το Γιώργο Ρουπακιά, κατ ομολογιαν δράστη. Προγραμματισμένες εκδηλώσεις από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη με τη συμμετοχή της οικογένειας, φίλων, φορέων και σχολεία της περιοχής

Από το πρωί, στο σημείο που κατέληξε νεκρός (18/09 2013) ο Π.Φύσσας, μετά τη συμπλοκή, έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες κόσμου, στις εκδηλώσεις για τα αποκαλυπτήρια μνημείου του Παύλου Φυσά, ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην περιοχή. Διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας, που έχει λάβει αυξημένα μέτρα. Νωρίς το μεσημέρι (14.00- 18/09) παρουσία της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος σε μήνυμά του τόνισε «όπως στη σύγχρονη ιστορία μας οι παππούδες μας νίκησαν τον φασισμό, έτσι και σήμερα δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο θύμα από τις εγκληματικές, φασιστικές οργανώσεις ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας ή πολιτικών αντιλήψεων».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, σε ομόφωνο ψήφισμά του, αναφέρει «στήριξε και στηρίζει το σύνολο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, σε κάθε γειτονιά».
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για “την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων και παρεμβάσεων, που θα στοχεύουν στην αναχαίτιση και στην αντιμετώπιση του νεοφασιστικού φαινομένου, που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά”. Όπως ανακοινώθηκε τις επόμενες ημέρες “θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν Δήμοι, συνδικάτα και άλλοι φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, για να προχωρήσουν σε συντονισμό της δράσης τους”.
Στην πλατεία Συντάγματος (19/09) έχει προγραμματιστεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με τίτλο «Δεν Ξεχνάμε» με τη συμμετοχή  καλλιτεχνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport