Κεφαλλονιά: Παράνομη εισβολή στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού- Ενήργησε προειδοποιητικά πυρά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας

Το επεισόδιο παράνομης εισβολής στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι, Κεφαλονιάς προκάλεσε την άμεση ανταπόκριση του Αξιωματικού Υπηρεσίας ο οποίος ενήργησε προειδοποιητικά πυρά για να απωθήσει τους δράστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, το βράδυ της Τρίτης (12/10) περίπου είκοσι άτομα έφτασαν στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και ολοπρόσωπες μάσκες, κραδαίνοντας ξύλα και πέτρες. Οι δράστες κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των 62 σπουδαστών της Σχολής ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον Διοικητή της Ακαδημίας καθώς και από βαθμοφόρο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Οι δυο Αξιωματικοί, κινήθηκαν προστατευτικά πρός τους σπουδαστές και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τους ταραξίες να αποχωρήσουν, ωστόσο επανήλθαν αιφνιδιαστικά και κατά την προσπάθεια του Διοικητή να τους εμποδίσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ επιτέθηκαν τραυματίζοντας και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ο οποίος  στην προσπάθειά του να αμυνθεί, και να απεγκλωβίσει τον Διοικητή της Σχολής πυροβόλησε προειδοποιητικά με τους εισβολείς να αποχωρούν .

Στο σημείο κλήθηκε η Ασφάλεια, ενώ ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, από όπου έλαβαν εξιτήριο με την ολοκλήρωση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός ενώ δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας.