Δάφνη: Δολοφονία ενεχυροδανειστή- Επικύρωσε τα ισόβια στους δράστες

Επικύρωσε τα ισόβια στην ποινή κάθειρξης που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή, το 2013 στη Δάφνη

Ο 30χρονος ενεχυροδανειστής, Γιώργος Κοτσιλίδης το 2013 στη Δάφνη, δολοφονήθηκε μέσα στο διαμέρισμάτου, στην περιοχήτης Δάφνης. Με ένα απατηλό μήνυμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης γυναίκα και συγκατηγορούμενη των δολοφόνων του νεαρού ενεχυροδανειστή τον είχε “εξαπατήσει” και πήρε πρόσβαση στο διαμέρισμά του δίνονταςη ίδια πρόσβαση στους δολοφόνους του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στην απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, το 2018, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικάσει και τους τέσσερις κατηγορούμενους σε ισόβια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξη, για δολοφονία και ληστεία.

Η αίτηση αναίρεσης της εφετειακής απόφασης από τον Άρειο Πάγο, αφορά τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης (σσ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία) για την 31χρονη κατηγορούμενη. Η Έδρα έκρινε ότι το Εφετείο έσφαλε με την καταδίκη της, για τη συγκεκριμένη πράξη και θεώρησε πως η 31χρονη θα έπρεπε να παραπεμφθεί για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το ΜΟΕ  (13/10) κήρυξε ένοχη την 31χρονη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και της επέβαλε κάθειρξη 12 ετών ενώ επιπλέον ποινή 5 ετών της επιβλήθηκε για το αδίκημα της ληστείας. Οι συγκατηγορούμενοι της, άκουσαν και πάλι ισόβια και κάθειρξη 10 ετών ο καθένας για την ληστεία, ποινή μειωμένη κατά 2 έτη από την πρωτόδικη.

Η απόφαση του ΜοΕ  προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση συγγενών των κατηγορούμενων οι οποίοι ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες στο άκουσμα των ποινών.