Κέα: Οι διακινητές διαφήμιζαν το “ναύλο” για Ιταλία σε λαθρομετανάστες που θα πλήρωναν €5000 (φωτο & video)

Σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης διαφήμιζαν το παράνομο ταξίδι για Ιταλία οι Τούρκοι διακινητές που προσάραξε στη Τζια

«Το πλοίο προς Ιταλία από την Τουρκία. Ετοιμάζεται δεύτερο σύντομα», αναφέρουν μεταξύ άλλων, οι διακινητές σε ανάρτησή τους με αραβική γραφή, στα κοινωνικά δίκτυα, με ημερομηνία Δευτέρας (16/03) σχεδόν τρεις ώρες μετά την προσάραξη (16/03-03.00)στην Κέα. Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι της θάλασσας, πρόκειται για το “πλοιο μιας χρήσης” που προσάραξε στο λιμενοβραχίονα της Κέας .

Στην ανάρτηση από τον επίμαχο λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα , περιλαμβάνονται βίντεο μικρής διάρκειας στα οποία αποτυπώνεται το ταξίδι εν πλω χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ακριβές σημείο κατά τον πλου του φορτηγού πλοίου. Στο κατάστρωμα διακρίνει κανείς λαθρομετανάστες άνδρες -με κάποιους να φορούν χειρουργικές μάσκες- ενώ το ταξίδι είναι σε πορεία. Σε άλλες σκηνές από το εσωτερικό του πλοίου στοιβαγμένοι σε διαδρόμους λαθρομετανάστες επιβαίνοντες στο φορτηγό πλοίο.

Το πλοίο “μιας χρήσης” προσάραξε Κέα, επέβαιναν Το ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 196 λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους άνδρες ηλικίας 20- 30 ετών, ενω περιλαμβάνονται λίγα ανήλικα και γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης- προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Πακιστάν και τη Σομαλία. Υποστήριξαν ότι κατέβαλαν €5.000 κατ άτομο για την παράνομη μεταφορά με πλοίο «μιας χρήσης» στην Ιταλία. Έχουν μεταφερθεί στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Η Τζιά μας» μέχρι νεωτέρας και τέθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα λόγω κορωνοϊού.