«Καθημερινοί ανώνυμοι και αθόρυβοι ήρωες που μας προστατεύουν με κίνδυνο της ζωής τους»

Μία παράθεση εκδοχής* για το ενστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τη επιχειρησιακή ανταπόκριση που επιδεικνύουν σε περιστατικά αστυνομικής διαχείρισης στην καθημερινότητα του πολίτη

«Πριν από μήνες σε κεντρικότατο δρόμο της πόλης, στην οδό Διογένους, δύο Πακιστανοί έβαλαν μαχαίρι στο λαιμό κοπέλας και της απέσπασαν το κινητό τηλέφωνο και εξήντα ευρώ. Με άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών- ηρώων (και όχι «μπάτσων» όπως τους αποκαλούν οι αναρχοαριστεροί) συνελήφθησαν 8 Πακιστανοί, ένας εκ των οποίων αναγνωρίσθηκε από την σοκαρισμένη κοπέλα ως ο συνεργός εκείνου που της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, ο οποίος μάλιστα προτίμησε να φυλακισθεί παρά να καταδώσει τον συνεργό του.

Δεν θα το θυμόσαστε διότι τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης όχι μόνον αποκρύπτουν την εθνικότητα των κακοποιών αλλά χρησιμοποιούν και «ουδέτερη» περιγραφή όπως «υπό την απειλή μαχαιριού» αντί για το «της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό» για να υποβαθμίσουν την σοβαρότητα της κατάστασης ώστε να μην υποστεί επικοινωνιακό πλήγμα η λαθροεισβολή.

Όταν διαβάζετε: «Δύο άνδρες με την απειλή μαχαιριού … » ή «δύο δράστες» να γνωρίζετε ότι κατά 90% πρόκειται για αλλοδαπούς. Γνωρίζετε ότι εάν ο αστυνομικός πυροβολούσε τον Πακιστανό την ώρα που έβαζε το μαχαίρι στον λαιμό της κοπέλας θα κατηγορούνταν ως δολοφόνος; Χώρια τους «ανθρωπιστές» που θα τον έβριζαν ως «ρατσιστή» και «φασίστα». Προφυλάξτε τα παιδιά της αστυνομίας που μας προστατεύουν.

Είναι αδιανόητο να πρέπει πρώτα να πυροβολήσει ο εγκληματίας και εάν σταθεί τυχερός και «την γλυτώσει» τότε να έχει το δικαίωμα να πυροβολήσει ο αστυνομικός. Εάν ο ληστής έχει αποφασίσει να ζει κλέβοντας ας αναλάβει και τους κινδύνους του «επαγγέλματος» που διάλεξε. Οι αστυνομικοί δεν είναι «μπάτσοι» αλλά ήρωες. Καθημερινοί ανώνυμοι και αθόρυβοι ήρωες που μας προστατεύουν με κίνδυνο της ζωής τους».

________________________________

* Του Άγγελου Γ. Αγοραστού, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας