Κάθειρξης 31ετών στη Βραζιλιάνα σύζυγο του Έλληνα πρέσβη Κυριακού Αμοιρίδη για τη δολοφονία του 

Κάθειρξη επέβαλε το Δικαστήριο στη Βραζιλιάνα Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη για τη δολοφονία του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016

Οπως μετέδωσε το BBC, κατά την ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε τρεις ημέρες, Δικαστής της Έδρας χαρακτήρισε το έγκλημα “κτηνώδες”.

Το πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε εντοπισθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του απανθρακωμένου οχήματός του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Δεκέμβριο του 2016. Η 40χρονη – τότε- σύζυγος του Έλληνα διπλωμάτη και ο 29χρονος εραστής της είχαν συλληφθεί εξ αρχής καθώς είχαν κριθεί βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του.

Τότε, η σύζυγός του, Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμες, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη υπό τις υποδείξεις της και σήμερα εκτίει ποινή κάθειρξης 22 ετών. Στην ίδια υπόθεση ο Εντουάρντο Μορέιρα Τεντέσκι ντε Μέλο, συγγενής του Σέρτζιο Γκόμες κρίθηκε αθώος, ενω είχε εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή ως συνεργός στην απόκρυψη του πτώματος του Έλληνα πρέσβη.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης, κατά τη χρονιά που δολοφονήθηκε. Το 2004 είχε παντρευτεί την Φρανσουάζ με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, ηλικίας δέκα ετών όταν εκείνος δολοφονήθηκε.