Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών στη Βραζιλία ενημερώθηκαν για τη δολοφονία του Έλληνα Πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη

Στη Βραζιλία οι τρεις Έλληνες Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, έλαβαν γνώση από τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους για τα προανακριτικά στοιχεία στη δολοφονία του Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Από την Πρωτοχρονιά βρίσκονται στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να λάβουν ενημέρωση λόγω της διπλωματικής ιδιότητες του Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, για τη δολοφονία του. Προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των ερευνών, οι Έλληνες Αστυνομικοί, μετεβησαν στη Βραζιλία την Πρωτοχρονιά.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, οι Βραζιλιάνοι ζήτησαν από τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ δείγμα DNA απο τη μητέρα του Κυριάκου Αμοιρίδη, προκειμένου να προκυψει και επιστημονικά η ταυτοποίηση στο πτώμα καθως λογω των αλλοιώσεων απο τη φωτιά, δεν ειναι εφικτή ταυτοποίησή του από την οδοντοστοιχία του.

Με ειδική αναφορά τα ΜΜΕ της χώρας κανουν ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των Ελλήνων Αξιωματικών της Ασφάλειας στη Βραζιλία. Όπως διακρίνονται οι τρεις Έλληνες Ανώτεροι Αξιωματικοί στο ρεπορτάζ του Βραζιλιάνικου mediaκού δικτυου κατά την έξοδό τους με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους κατά την έξοδό τους από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Με την επιστροφή τους, οι Έλληνες Αξιωματικοί της Ασφάλειας, θα συντάξουν υπηρεσιακή αναφορά προς τον Εισαγγελέα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω δικαστικής συνδρομής προς τις βραζιλιανικές Αρχές να τους διαβιβαστεί ο φάκελος της δικογραφίας για τον Έλληνα Αξιωματούχο.