Κατερίνη Πιερίας: Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών, ως δράστες της δολοφονίας του συνταξιούχου υδραυλικού

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα και συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονίας του 67άχρονου συνταξιούχου υδραυλικού. Δράστες  ζευγάρι αλλοδαπών, χρήστες ουσιών.

Επιχείρησε να διαφύγει από την Ελλάδα, από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ενώ την αναζητούσαν ως δράστιδα της δολοφονίας του συνταξιούχου υδραυλικού Παύλου Θεοχάρη. Κατά τον έλεγχο στοιχείων της, οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι της είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για αδίκημα που είχε διαπράξει κατά το παρελθόν και συνελήφθη. Πρόκειται για 30άχρονη από τη Ρωσία, η οποία απορρίπτει κοινού με τον 28άχρονο Γεωργιανό σύζυγό της, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (15/01) εισέβαλαν στο σπίτι του 67άχρονου Παύλου Θεοχάρη, στο συνοικισμό Παράδεισος Κατερίνης.

Οι δύο αλλοδαποί χρήστες ουσιών, είχαν κίνητρο τη ληστεία, προκειμένου να “εξασφαλίσουν” χρήματα για την δόση τους, οταν έγιναν αντιληπτοί από το συνταξιούχο υδραυλικό. Η 30άχρονη με μαχαίρι που έφερε μαζί της, κατάφερε τραύματα στο θύμα, ενώ στη συνέχεια ο 28άχρονος συζυγος της,  του προκάλεσε θανατηφόρα πλήγματα με το ίδιο μαχαίρι.

Οι δράστες απέσπασαν €40, δύο κινητά τηλέφωνα, μία αλυσίδα και τα κλειδιά του αυτοκίνητου του συνταξιούχου. Σε φρεάτιο απέρριψαν το μαχαίρι και το ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ έκαψαν το δεύτερο κινητό, τα ρούχα τους και το αυτοκίνητο, του 67άχρονου.

Ο 28άχρονος ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Κατερίνης, υπέδειξε τα σημεία που είχαν απορρίψει το κινητό τηλέφωνο, και το μαχαίρι.

Για την υπόθεση της δολοφονίας κατηγορείται  ένας ακόμα φίλο της 30άχρονης, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι συλληφθέντες με την ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού, παράνομη οπλοφορία και όπλο χρήστη, μεταξύ άλλων, παραπέμφθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.