Καταπέλτης η πρόταση της Εισαγγελέως στη δίκη του Πάνου Καλλίτση

Καταπέλτης ήταν η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του.

Η Εισαγγελική Λειτουργός στην αγόρευση της εξέφρασε την πεποίθηση πως οι κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και ζήτησε την ενοχή τους με τον Πάνο Καλλίτση, τη σύζυγο του αλλά και τους συγγενείς τους να παρακολουθούν τη διαδικασία.
Ένταση επικράτησε λίγο μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, έξω από τη δικαστική αίθουσα, όταν ανθρωπος από το περιβάλλον του κατηγορούμενου αστυνομικού φέρεται να πλησίασε τον Πάνο Καλλίτση και να τον προκάλεσε φραστικά. Ο γνωστός κομμωτής αντέδρασε και οι τόνοι ανέβηκαν με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να οδηγηθούν με περιπολικό της Άμεσης Δράσης στο αστυνομικό τμήμα για να λυθεί το θέμα.

Τί υποστήριξε η Εισαγγελέας
Αναφερόμενη στον 42χρονο που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον Π. Καλλίτση, η εισαγγελέας τόνισε:
«ενήργησε ψυχρά, νηφάλια και πυροβόλησε τρεις φορές. Ειχε ανθρωποκτόνο πρόθεση η οποία αποδεικνύεται αβίαστα από όλα τα γεγονότα. (…) Σκεφτείτε να γυρίσετε εσείς στο σπίτι σας και να βρείτε έναν κουκουλοφόρο…», είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στο δικαστήριο και συμπλήρωσε :«Και ενα παιδί δημοτικού να ρωτήσετε ποιος είναι ο σκοπός κάποιου που πυροβολεί τρεις φορές θα σας πει οτι ήθελε να σκοτώσει…» Μάλιστα, η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «επικίνδυνο, χωρίς ηθικές αναστολές». Αναφερόμενη στον κατηγορούμενο αστυνομικό, υποστήριξε πως «δεν αποδείχθηκε η απλή συνδρομή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας» για την οποία κατηγορείται, ωστόσο , όπως είπε ,βοήθησε στην επιχείρηση , ψυχικά και υλικά.

Η απολογία
Ως έμπειρος ληστής, εξοικειωμένος με τα όπλα, εμφανίστηκε στην απολογία του ο 42χρονος ο οποίος παραδέχτηκε πως πυροβόλησε τον Πάνο Καλλίτση. Με κυνικό τρόπο ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 2016 στο γκαράζ του ζευγαριού «δείχνοντας» ως εμπνευστή του σχεδίου τον συγκατηγορούμενο του, αστυνομικό . «Ναι τον χτύπησα στα πόδια. Εγώ , όμως, θεωρώ ότι λειτούργησα αμυνόμενος… Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν . Το όπλο το ειχα μαζί μου για εκφοβισμό», είπε ο κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως πάλεψε με τον γνωστό κομμωτή όταν εκείνος αντέδρασε στη θέα του και επιχείρησε να του αφαιρέσει το όπλο. Ήταν δε τόσο παραστατική η περιγραφή της επίθεσης που όπως είπε δέχτηκε από τον Πάνο Καλλίτση που ο γνωστός κομμωτής αντέδρασε λέγοντας : «Χαιλάντερ είμαι; Πρέπει να ήμουν υπεράνθρωπος».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές όπου ήταν κρατούμενος για ένοπλη ληστεία , απέδωσε στην εμπειρία του το γεγονός ότι ο τραυματισμός του Πάνου Καλλίτση δεν στάθηκε μοιραίος . Όσο για τη σφαίρα που δέχτηκε το θύμα δίπλα στην καρδιά ισχυρίστηκε πως οφείλεται σε εκπυρσοκρότηση του όπλου πάνω στην πάλη. «Δεν κατάλαβα ότι ειχε χτυπήσει , δεν είδα αίματα. Για τον τραυματισμό του έμαθα αργότερα από την τηλεόραση».

Ο 42χρονος περιέγραψε πως με τον αλλοδαπό συγκατηγορούμενο του περίμεναν, σε ένα παγκάκι, έξω από το σπίτι του ζεύγους Καλλίτση μέχρι να τους ειδοποιήσει ο αστυνομικός ότι έφυγαν από το κομμωτήριο τους. Άλλωστε, όπως είπε, ο συγκατηγορουμενος του αστυνομικός ήταν εκείνος που είχε την πληροφορία πως ο γνωστός κομμωτής μετέφερε πολλά χρήματα με το αυτοκίνητο του. ” Εγώ δεν πήγα να πάρω τις εισπράξεις του κομμωτηρίου αλλά πίστευα πως μεταφέρει πάνω από 200.000 ευρώ . Οχι 4.000 ευρώ για να τα μοιραστούμε τρεις άνθρωποι και να πάρουμε 1.000 ευρώ ο καθένας«Ήταν λάθος που πήγα , το κίνητρο μου , όμως, ήταν αυτό . Η ληστεία που ήμουν φυλακή ήταν για πολύ μεγαλύτερο ποσό».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο οπότε και αναμένεται, εκτός απροόπτου, η απόφαση του δικαστηρίου.
__________

* www.tovima.gr