Καταγγέλλει τα ΜΑΤ για τον τραυματισμό του, στα επεισόδια του ΟΣΦΠ ΠΑΟ

Υποστηρίζει ότι ενώ αποχωρούσε από το ΟΑΚΑ με φίλους του, χωρίς να συμμετέχουν στα επεισόδια, όπως καταγγέλλει δεχθηκε χτύπημα με γκλοπ από ανδρα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να έχει υποστέι οριστική απώλεια όρασης από το ένα μάτι.

Ο 31άχρονος υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας, βρέθηκε την Κυριακή (17/03) με φίλους και συναδέλφους του στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Κατά την αποχώρησή τους, καταγγέλλει ότι δεχθηκε αδικαιολόγητη αστυνομική βία, όταν με την παρεά του αποφάσισαν καθώς είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια να φύγουν από τη Θύρα του γηπέδου στην οποία είχαν θέσεις. Διευκρινίζει επίσης, οτι ο ίδιος δεν είναι οπαδός του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού, καθώς υποστηρίζει ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο 31άχρονος, την παρέα αποτελούσαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο ανήλικος γιος του 45άχρονου φίλου τους με τον πατέρα του, και ενας 38άχρονος. Πρώτοι αποχώρησαν από τη θύρα του γηπέδου, ο 45χρονος με τον γιο του και κατευθύνθηκαν στο σιντριβάνι που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Ενώ περίμεναν τον 31χρονο μαζί με τον 38άχρονο φίλο τους, ώστε να αποχωρήσουν από κοινού από το γήπεδο,  βρέθηκαν μπροστά σε διμοιρία που είχε διάταξη σε κοντινή απόσταση,προηγουμένως, είχε κανει χρήση χημικών και κρότου λάμψης -ενώ  σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου- οι Αστυνοικοί απέρριπταν πέτρες στην αλλη πλευρά. Ο 45άχρονος, τους ζήτησε το λόγο για την αλόγιστη χρήση χημικών, και όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων, τρεις άνδρες των ΜΑΤ τον χτύπησαν στο κεφάλι μπροστά στο γιο του και τον συνέλαβαν. Ήταν μεταξύ των πρώτων 8 συλλήψεων το βράδυ της Κυριακής (17/03) , παρουσιάστηκε ενώπιων του Εισαγγελεά τη Δευτέρα (18/03) και στη συνεχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Με την άφιξή του, οπως υποστηρίζει ο 31άχρονος, στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης κι έχοντας αντιληφθεί το περιστατικό, ο 38χρονος κινήθηκε προς τα ΜΑΤ, για να τους διευκρινίσει πως ο 45άχρονος δεν είχε καμία εμπλοκή με τα επεισόδια, βρισκόταν στο γήπεδο με τον γιο του και δεν υπήρχε λόγος να συλληφθεί. Οι Αστυνομικοί της διμοιρίας, σύμφωνα με τις καταγγελίες της παρέας, υποστηρίζουν ότι ο 38χρονος δέχτηκε χτύπημα με γκλομπ στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του σπάσουν τέσσερα δόντια και να υποστεί κάταγμα στο χέρι.

«Ο πιο κοντός από τη διμοιρία» όπως αναφέρει ο ίδιος, τον χτύπησε με το γκλομπ του στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματα στο μάτι του, κάταγμα στη μύτη και την κάτω γνάθο. Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, σύμφωνα με τους ιατρούς, έχει απολέσει οριστικά την όρασή του.

«Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί ο άνδρας των ΜΑΤ που προκάλεσε την απώλεια όρασης» δηλώνει στο News 24/7 ο δικηγόρος του 31χρονου, Νίκος Αλετράς. «Το θετικό είναι ότι κινητοποιήθηκε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης αθλητικής βίας προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια να βρεθεί ο υπαίτιος. Το βέβαιο είναι πως ένας άνδρας των ΜΑΤ αποκλείεται να πήρε εντολή να χτυπήσει με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να βρεθεί εκείνος που τον χτύπησε» συμπληρώνει, ενώ σε δεύτερο χρόνο τονίζει πως θα ασκηθεί μήνυση αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την «δολοφονική επίθεση με ανεπανόρθωτες βλάβες» και προτίθεται ο πελάτης του να καταθέσει αγωγή για τη νόμιμη αστική αποζημίωση.

_____________

* με πληροφορίες Μάνος Φραγκιουδάκης, News247