9o INFOCOM Security- “Cyber Security in the Age of Industry 4.0”

Το 9ο Infocom Security Conference 2019- ” Cyber Security in the Age of Industry 4.0″ πραγματοποιείται (17-18 Απριλίου 2019) στο Συνεδριακό Κέντρο “Δαΐς”, στο Μαρούσι.

Challenges & Opportunities
Η έννοια του Industry 4.0, της λεγόμενης και 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, έχει αρχίσει να αναφέρεται όλο και συχνότερα, αποτυπώνοντας τον απόλυτο εκσυγχρονισμό και την ραγδαία εξέλιξη όλων των δομών παραγωγής, υπηρεσιών και διαδικασιών, με βασικό πυλώνα το σύνολο των νέων και προηγμένων τεχνολογιών που επιφέρουν μια επανάσταση στο τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των δημόσιων οργανισμών και των κοινωνιών.

Η βάση για το Industry 4.0 είναι το “πάντρεμα” του φυσικού και ψηφιακού κόσμου. Η διασύνδεση δηλαδή, των μηχανών με τα συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών και η πλήρης ψηφιοποίηση των φυσικών διαδικασιών μέσα από την υιοθέτηση και τον συνδυασμό των υφιστάμενων αλλά και αναδυόμενων τεχνολογικών τάσεων, όπως: τα κυβερνο-φυσικά συστήματα (Cyber Physical Systems, η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence), η επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) και τα γνωστικά υπολογιστικά συστήματα (cognitive computing) καθώς και τα μεγάλα δεδομένα (Big Data), το διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ) το υπολογιστικό νέφος (cloud computing) και τα κρυπτονομίσματα (cryptocurrencies).

Σε αυτή τη νέα εποχή ο τομέας της Ψηφιακής Ασφάλειας με την ευρύτερη έννοια του – που περιλαμβάνει την Ασφάλεια Πληροφοριών, Δικτύων και υποδομών IT και την Προστασία Δεδομένων – καλείται να έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, δημιουργώντας νέες προκλήσεις αλλά και νέες ευκαιρίες τις οποίες θα αναδείξουμε στο 9ο Συνέδριο Infocom Security, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι.

Η Ασφάλεια στο Κυβερνοχώρο σε όλες τις εκφάνσεις της είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική υιοθέτηση όλων των νέων τεχνολογιών που μπορούν να οδηγήσουν την ψηφιακή επανάσταση 4ης γενιάς και για αυτό οι επαγγελματίες του χώρου θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την εξέλιξη των κυβερνο-απειλών, τις τάσεις και τις στρατηγικές που αναπτύσσονται στο τομέα της ασφάλειας, τις νέες τεχνολογίες και λύσεις προστασίας νέας γενιάς.

Την ανάγκη αυτής της ενημέρωσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια – με Business προσέγγιση αλλά και επιστημονικό, ερευνητικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον – θα καλύψει για ακόμα μια χρονιά το συνέδριο Infocom Security που αποτελεί το σημείο αναφοράς των εξελίξεων και το σημείο της ετήσιας συνάντησης των ανθρώπων της συγκεκριμένη αγοράς και του ευρύτερου χώρου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

EthiHak 2019: O Διαγωνισμός για το Ethical Hacking που έγινε θεσμός

ethihak-contest-18-3-19-sent-1-400x252

O Διαγωνισμός για το Ethical Hacking θα διοργανωθεί για 4η συνεχόμενη φορά στα πλαίσια του Συνεδρίου Infocom Security όπου σε συνεργασία με την ομάδα του Secnews.gr, νέοι κυρίως “Ηθικοί hackers” θα διαγωνιστούν δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στην ασφάλεια πληροφοριών ανιχνεύοντας τις αδυναμίες στα συστήματα και τις υποδομές πληροφορικής.
Για ακόμα μια χρονιά το παράλληλο αυτό event θα βρεθεί στο επίκεντρο του εκθεσιακού χώρου του συνεδρίου και αναμένεται να κερδίσει το ενδιαφέρον ευρύτερα των ανθρώπων που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια, αλλά και των επαγγελματιών του χώρου και των εταιριών που αναζητούν νέα ταλέντα στο τομέα του Cyber Security.

O πρώτος νικητής του διαγωνισμού θα λάβει 1.000 ευρώ από το μεγάλο χορηγό του διαγωνισμού που είναι η Odyssey

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού (εδώ) ενώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο ETHIHAK 2019 συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα εγγραφής (εδώ)

Security Workshops
Κατά τη διάρκεια του διημέρου διοργάνωσης του 9ου InfoCom Security 2018 θα διοργανωθούν παράλληλα Workshops, με τεχνικές και πρακτικές παρουσιάσεις τεχνολογιών, μεθόδων, λύσεων και υπηρεσιών από ειδικούς και στελέχη εταιριών για μια πληθώρα σημαντικών θεμάτων σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών.

Έκθεση χορηγών εταιριών
Στο πλαίσιο του 9ου InfoCom Security – όπως κάθε χρόνο – θα πραγματοποιηθεί έκθεση των χορηγών εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» για όλες τις εξελίξεις στο χώρο και τις δραστηριότητες τους. Όλες οι σημαντικές Ελληνικές εταιρίες του χώρου της Ψηφιακής Ασφάλειας, που συμμετέχουν στο Infocom Security καθώς και πάρα πολλά διεθνή brand, αξιοποιούν κάθε χρόνο το βήμα εξωστρέφειας του Infocom Security προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την Ελληνική αγορά και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους χιλιάδες επισκέπτες του συνεδρίου.

Μια Κορυφαία Συνάντηση των Επαγγελματιών IT
Το συνέδριο InfoCom Security, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Smart Press με πυλώνες τα περιοδικά IT Security Professional και InfoCom, αποτελεί την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Ελλάδα, καταγράφοντας από το 2011 μια ανοδική πορεία που αποτυπώνεται τόσο από τα νούμερα και τις στατιστικές προσέλευσης, όσο και από την καθολική αναγνώριση της συγκεκριμένης αγοράς, αλλά και της επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας των επαγγελματιών του χώρου της πληροφορικής.

Στη διοργάνωση του 2018 προσέλκυσε περισσότερους από 2000 επισκέπτες και είχε την υποστήριξη 60 εταιριών χορηγών, καλύπτοντας μέσα από τις 45 κεντρικές παρουσιάσεις και τα 25 παράλληλα workshops που έλαβαν χώρα, μια ευρύτατη θεματολογία σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο στελέχη τμημάτων IT (CTOs, CIOs, IT Managers, IT Administrators, IT Security Managers, IT Auditors κλπ.) από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, που καλύπτουν το σύνολο των κάθετων αγορών, επαγγελματίες από το κανάλι της Πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση έργων και τη διάθεση λύσεων καθώς επίσης και πολλοί ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές.