Κατάληψη Ματρόζου: Κατέθεσαν στελέχη της ΕΚΑΜ, αναγνωρίζουν τα δύο αδέλφια στην κατάληψη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην εκκένωση του οικήματος υπό κατάληψη στη Ματρόζου στο Κουκάκι.

Τρια από τα επιχειρησιακά στελέχη της ΕΚΑΜ που έχουν κληθεί σε παροχή εξηγήσεων για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι, φέρονται να αναγνωρίζουν ανεπιφύλακτα τα δύο αδέλφια ως συμμετέχοντες στην κατάληψη της Ματρόζου, καθώς όπως επισημαίνεται «ο 26χρονος ασκούμενος δικηγόρος, φόραγε τα ίδια ρούχα  στην κατάληψη», ενώ αναγνωρίζουν και τον  φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ωστόσο υποστηρίζουν ότι “άλλαξε ρούχα”, ως τα άτομα τα οποία συνέλαβαν μετά από καταδίωξη στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Είναι ο λόγος των Αστυνομικών έναντι στους ισχυρισμούς των δύο αδερφών. Τα μέλη της οικογένειας και μαρτυρίες, υποστηρίζουν ότι οι καταληψίες διέφυγαν από την κατάληψη. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται κατηγορηματικοί, ότι δε θα μπορούσε να διαφύγει κάποιος από το κτίριο της Ματρόζου, καθώς η μοναδική πρόσβαση ήταν η ταράτσα της οικογένειας, με δεδομένο ότι στην πόρτα ήταν Αστυνομικές δυνάμεις.

Από την -έως τώρα- εξέταση των ευρημάτων Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και την ιχνιλασία στο εσωτερικό της κατάληψης Ματρόζου, δεν έχουν ταυτοποιηθεί αποτυπώματα των δύο αδερφών, ενώ έχουν απομονωθεί αποτυπώματα ατόμων τα οποία δεν είναι γνωστά στις Αρχές. Τα αντικείμενα ωστόσο τα οποία έχουν απορρίψει από το εσωτερικό της κατάληψης προς τους Αστυνομικούς, εξετάζονται από τους Αστυνομικούς, για DNA ώστε από το γενετικό τους υλικό να προκύψει ταυτοποίηση των δύο αδελφών, καθώς ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη με τους Αστυνομκούς να επιχειρούν είσοδο στο κτήριο, άτομο με γάντια απέρριπτε αντικείμενα κατά των Αστυνομικών φορούσε γάντια, τα οποία εντοπίσθηκαν στο χώρο. Αν σε αυτά ταυτοποιηθεί DNA των αδερφών, θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο εμπλοκής τους, όπως υποστηρίζουν Αστυνομικές πηγές. Ενώ αναμένεται και η ανάλυση φωνής, για το άτομο που έχει αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό να καταφέρεται φραστικά εναντίον των αστυνομικών.

Στην περιοχή και οι κάτοικοι αναφέρουν, ότι πετούσε από νωρίς το Drone της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο, την επίμαχη στιγμή της εισόδου των Αστυνομικών και της επιχείρησης, το μη επανδρωμένο της ΕΛ.ΑΣ, κατόπτευε την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου, χωρίς να υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό της επιχείρησης.  Παράλληλα, στο χώρος της κατάληψης Ματρόζου, εντοπίσθηκαν δύο τραπεζικές κάρτες. Όπως προέκυψε, ανήκουν σε γυναίκα, η οποία σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σε ένα ακόμη άτομο.