Καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχλησή του 7χρονος από 14χρονο σε προστατευτική φύλαξη στο “Παίδων Αγλαΐα Κυριακού”- Διέταξε ΕΔΕ ο Θ.Πλεύρης

Τα ανήλικα τελούν σε προστατευτική φύλαξη στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, μετά από Εισαγγελική εντολή, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τα οικογενειακά τους περιβάλλοντα

Σε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τρίτης (15/11)  7χρονο αγόρι σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης στο “Παίδων Αγλαΐα Κυριακού”, κατήγγειλε στη μητέρα του, σεξουαλική κακοποίηση από 14χρονο που επίσης φιλοξενείτε στο νοσοκομείο. Φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία του 7χρονου, 14χρονος να τον εγκλώβισε σε τουαλέτα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου και με απειλή αιχμηρού αντικειμένου προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του.

Το ίδιο βράδυ (15/11) στο χώρο του Νοσοκομείου, εισέβαλλε άνδρας, ο οποίος δήλωσε πατέρας του 7χρονου, βιαιοπράγησε στο φύλακα, εντόπισε τον 14χρονο και βιαιοπράγησε σε βάρος του. Ως δράστης, ταυτοποιήθηκε ο νονό του 7χρονου ο οποίος διαφεύγει και αναζητείται.

Για την καταγγελία ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Προστασία Ανηλίκων, ενώ και 13χρονη η οποία επίσης τελεί υπό καθεστώς προστατευτικής φύλαξης στο «Παίδων» κατήγγειλε επίσης, σεξουαλική κακοποίηση από τον 14χρονο. Σε συνέχεια όσων καταγγέλλονται, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος έκανε λόγο για τραγικά περιστατικά, «που όμως είχαμε επισημάνει ότι θα συμβούν» καθώς τα Νοσοκομεία αναγκάζονται με εισαγγελική εντολή  να φιλοξενούν παιδιά με προβλήματα, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Τα παιδιά που φιλοξενούνται πολύ καιρό λειτουργούν ως ομάδες και εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά» ανέφερε εμφατικά, ενώ συμπλήρωσε, ότι «δεν έχει καμία ευθύνη το νοσοκομείο, τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται σε προνοιακές μονάδες».