Καταδρομική ΑΤ Καισαριανής: Τρεις προσαγωγές στην Κρατική Ασφάλεια, σε αναζητήσεις για τους δράστης της επίθεσης με μολώτοφ

Καταδρομική επίθεση με αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές καπνογόνα και πέτρες, από οργανωμένη ομάδα περίπου 20 ατόμων με μολότοφ, στο ΑΤ Καισαριανής με τρεις προσαγωγές από τις αναζητήσεις για τους δράστες

Οι δράστες της επίθεσης- περίπου 20 άτομα – με κουκούλες, γάντια και μαύρα ρούχα, με ορμητήριο τους, το στέκι του Ρουβίκωνα στο χώρο του Σκοπευτηρίου, προσέγγισαν το ΑΤ Καισαριανής, αιφνιδιαστικά από την οδό Φιλολάου. Με δύο βόμβες μολώτοφ, καπνογόνα και πέτρες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση. Κατά την άφιξή των κουκουλοφόρων με αναμμένες τις μολώτοφ, έξω από το ΑΤ Καισαριανής βρέθηκαν μπροστά σε δύο πληρώματα της ΔΙΑΣ που είχαν ανέβει στα δίκυκλα τους και δέχθηκαν επίθεση σε βάρος τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Οι ΔΙΑΣ εγκατέλειψαν τα υπηρεσιακά τους δίκυκλα κα μπήκαν στο χώρο του ΑΤ Καισαριανής, ενώ ο σκοπός πρόλαβε και έκλεισε την καγκελόπορτα πίσω τους, με τους δράστες να συνεχίσουν με μένος την επίθεση απορρίπτοντας και τη δεύτερη μολώτοφ προς το χώρο του Αστυνομικού Τμήματος.

Κατά την επίθεση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί

Με την ολοκλήρωση της καταδρομικής τους ενέργειας οι κουκουλοφόροι διαφεύγουν τρέχοντας προς την Λεωφόρο Υμηττού. Από την επίθεση εξωτερικά του Αστυνομικού Τμήματος προκλήθηκαν φθορές καθώς και στα δύο δίκυκλα της ΔΙΑΣ, και σταθμευμένες μηχανές  μπροστά από το κτήριο της Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Σε αναζητήσεις για τους δράστες της καταδρομικής επίθεσης, έχουν προσαχθεί τρία άτομα, και έχουν οδηγηθεί στην Κρατική Ασφάλεια. Για την επίθεση εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης, καθώς ως ενέργεια αποδίδεται στους “αλληλέγγυους” υποστηρικτές του κατάδικου τρομοκράτη, καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας (27-28/02) σημειώθηκε μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες και καταστήματα σε Μαρούσι, Αιγάλεω και Παλαιό Φάληρο.