Καταδίκη για ποινικό ο οποίος τραυμάτισε με μαχαίρι Αστυνομικό της Άμεσης Δράσης

Καταδικαστική απόφαση και επιπλέον φυλάκιση επέβαλε το Εφετείο Αθηνών σε ποινικό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αστυνομικού της Άμεσης Δράσης

Τελεσιδικα καταδίκασε το Εφετείο Αθηνών (05/12) και επέβαλε επιπλέον ποινή φυλάκισης 7 ετών σε ποινικό, έγκλειστος Φυλάκων, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας   κατά Αστυνομικού της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο (18/03 2011) ο ποινικός, επιτέθηκε στον Αστυνομικό και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Χρήστο Μπαλάσκα, οταν με το συναδελφό του επιχειρήσαν να τον συλλάβουν. Με ανθρωποκτόνο πρόθεση ο δράστης, σε προσπάθειά του να διαφύγει, κατάφερε στον Αστυνομικό τρία πλήγματα με μαχαίρι.

Balaskas_Mantouvalos
Στ.Μπαλάσκα, Π.Μαντούβαλος, Χρ.Μπαλάσκας, Μ.Βασδέκης

Ο κακοποιοί συνελήφθη, παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.  Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Αθηνών, συνήγορος του Αστυνομικού ήταν ο ποινικολόγος Πέτρος Μαντούβαλος. Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν συνάδελφοι των δύο Αστυνομικών και άκουσαν με ικανοποίηση την αμετάκλητα καταδικαστική απόφαση , για τον κακοποιό.