“Έμεινε κανείς για να εισαχθεί πλαγίως στην Ελληνική Αστυνομία; Χωράμε κι άλλους”…

..” ας το καταργήσουν το ρημάδι το βαθμολόγιο, γιατί για τους κομματικούς αλλά και τους συνδικαλιστικούς ψήφους νοιάζονται όλοι για όλα εκτός από το σωστό και το ορθό”..

Σχολίαζα στον φίλο μου τον Αλέξη την φωτογραφία που ανήρτησε ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι μπορούν να μεταταχθούν πλέον ως αστυνομικοί.
Διαταγή_ελασ
Ρε συ Αλέξη έχουμε γίνει τροχονόμοι στο βαθμολόγιο οι ανακριτικοί υπάλληλοι που περάσαμε αυτή την σχολή 2 ετών για ποιο λόγο;;;;(αστυνομική ακαδημία). Αν το ξέραμε, θα κρατούσαμε τις εγγραφές στα ΤΕΙ/ ΑΕΙ που είχαμε περάσει, δεν θα κάναμε διαγραφή, θα κάναμε τη ζωάρα μας και στα 27 θα γίνομασταν αστυνόμοι. Δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά, καλώς να ορίσουν, αλλά πρέπει να σεβαστούν αυτοί που παίζουν με τις τύχες μας την παλαιότητα και την εμπειρία ετών στα ανακριτικά καθήκοντα. Αυτοί οι πιο πολλοι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ ΤΕΙ θα παραδώσουν το πτυχίο και θα προαχθούν σε παραγωγικής σχολής και θα μας διατάζουν!!! Ρε σεις θα μας παλαβώσουνε εντελώς!!!! Αν είναι ας το καταργήσουν το ρημάδι το βαθμολόγιο, γιατί για τους κομματικούς αλλά και τους συνδικαλιστικούς ψήφους νοιάζονται όλοι για όλα εκτός από το σωστό και το ορθό. Ακούσαμε μέχρι για τους βητάδες να γίνουν αξιωματικοί, δηλαδή εμείς σε τι πρέπει να προαχθούμε , σε πυρηνικούς επιστήμονες;;;; 
Κάποια στιγμή ήταν να γίνουν και οιγκρουπιέρηδες από το καζίνο της Πάρνηθας, οι αεροσυνοδοί, σταθμάρχες του ΟΣΕ, υπάλληλοι διοδίων και οδηγοί αστικών λεωφορείων παρουσιάζονται για να αναλάβουν (διοικητική) υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες, λόγω της «κινητικότητας» στο ελληνικό δημόσιο.Γίνανε τελικά ή όχι;;;
Έχουμε δει να μας προσπερνάνε στο βαθμολόγιο οι πάντες. Περιμένουμε στωικά μία αποκατάσταση ηθική περισσότερο, αντίστοιχη με τους συμφοιτητές μας στην ΣΤΥΑ ή στη ΣΜΥ κάποτε, γιατί στην ανάγκη μας βαφτίζετε και Διοικητές για να τρέξει το σύστημα όταν καταρρέει και να ερχόμαστε αντάξιοι της ευθύνης και μετά να μας πετάτε σαν στιμένες λεμονόκουπες.
 Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως η υπάρχουσα κατάσταση δεν διαμορφώθηκε τώρα με μία μαγική κίνηση, αλλά συμβαίνει συνεχώς τις τελευταίες δεκαετίες. Νομοθεσίες εκτρώματα τρώνε σαν το σαράκι τα απομεινάρια που κρατάνε τα αξιοκρατικά θεμέλια της χώρας και να θυμάστε πως ο θόρυβος θα είναι ηχηρός.
Ώστε να έχετε φτάσει διαχρονικά να προσφωνούνται λεκτικά ως Αρχιφύλακας τρεις κατηγορίες αστυνομικών στον ίδιο βαθμό και ο αρχαιότερος να υποβιβάζεται στην επετηρίδα είναι παγκόσμιο παράδοξο και μάλλον πρέπει να μας αξίζει στη χώρα μας η σκωπτική έκφραση “Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος”, με την τρικυμία εν κρανίω. 
Εν τέλει, κουράστηκα να ακούω κρίμα ο ένας, κρίμα ο άλλος, κρίμα τα παιδιά. Αφήστε το σύστημα να δουλέψει. Χρεώστε του κατ’ ουσίαν αρμοδιότητες και μην αλλάζετε θέσεις στα γρανάζια της ταλαιπωρημένης μηχανής,  ενίοτε σπάει κι ο χειμώνας για την Ελλάδα έρχεται.
 Ελλάς, 06.12.2016
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αρχιφύλακας (Α.Υ.)