Κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.. ζωόφιλων σιτιστών- Το έντυπο που συμπληρώνετε

Διευκρινίσεις για κατ εξαίρεση μετακίνηση για το τάϊσμα αδέσποτων ζώων

Σύμφωνα με διευκρινήσεις (25/03) από τον  Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τίθεται σε εφαρμογή νέες οδηγίες για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις και για όσους φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους. Οι εθελοντές ζωόφιλοι, θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.

Αρμόδιο γραφείο για την πιστοποίηση της “κατ εξαίρεση μετακίνηση σίτισης αδεσπότων” είναι το αντίστοιχο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε Δήμου. Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ στην ιστοσελίδα της υπάρχει βεβαίωσης μετακίνησης [τύπου Α] για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες.

Η βεβαίωση Β1 [επίσκεψη σε γιατρό] ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο

«Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου του μπορεί να επικοινωνήσει με φιλοζωική ή άτομα του δήμου, ώστε να φροντίσουν εκείνοι τη σίτιση τους. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις μετακινήσεις», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.