Καστοριά: Ανταλλαγή πυροβολισμών με διακινητές ναρκωτικών στα σύνορα με την Αλβανία

Πέντε συλλήψεις Αλβανών, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικες, από την Δίωξη Ναρκωτικών για μεταφορά ναρκωτικών στη χώρα.
Ξημερώματα (12/11) στην οριογραμμή με την Αλβανία, στην περιοχή της  Διποταμίας, εντοπίσθηκε η παρουσία πέντε ατόμων να έχουν κατεύθυνση προς τα ελληνικά εδάφη, προερχόμενοι από Αλβανία.

Στο πλαίσιο συνονισμένων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας σε απομακρισμένες περιοχές της ελληνοαλβανικής μεθορίου, κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν τρεις άνδρες- ηλικίας 20, 23 και 27 ετών – και δύο ανήλικιες 14 και 15ετών, να κινούνται ύποπτα στην περιοχή.

Οι Αστυνομικοί κάλεσαν τα άτομα για έλεγχο, όταν δέχθηκαν πυρά από τον 20άχρονο, και ενήργησαν πυρά αιφνιδιασμού, για την ακινητοποίηση των υπόπτων. Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν δύο ανήλικες- ηλικίας 14ων και 15ετών, καθως και τριων ανδρών 20, 23 και 27ετών-, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στη χώρα μας από την Αλβανία.

Σε βάρος του 27άχρονου, εκκρεμούσαν δύό εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Καστοριάς για ναρκωτικά και του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίς για διακεκριμένες κλοπές. Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν πυροβόλο όπλο, ενα πιστόλι κρότου λάμης, γεμιστήρα κενή φυσιγγίων, κάλυκας κρότου λάμψης €150 και πέντε κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία, παραπέμπονται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport