Καστανιές Έβρου: Νυχτερινή εφόρμηση λαθρομεταναστών με “ασπίδα” Τούρκων

Οργανωμένη απόπειρα παράνομης εισόδου απο λαθρομετανάστες στα σύνορα του Εβρου με “ασπίδα” της Στρατοχωροφυλακής

Περίπου 300-500 λαθρομετανάστες επιχείρησαν συντονισμένη επιχείρηση σε παράνομη διέλευση από τις 2:30 μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα (18/03) στην ελληνική επικράτεια από το φράχτη που εκτείνεται στις Καστανιές.

https://www.facebook.com/9794632388/posts/10158106783532389/

Οι Ελληνικές δυνάμεις που εχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν στην περιοχή, δέχθηκαν σφοδρές επιθέσεις με την κάλυψη Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής με ρίψεις  καπνογόνων και χημικών προς την ελληνική πλευρά

Κλιμάκιο της Frontex περιπολούσαν και αντιλήφθηκαν την απόπειρα παράνομης εισόδου των εξωτερικών συνόρων

Από την ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε ο ανεμιστήρας που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και ανακύκλωσε τα χημικά προς την τουρκική πλευρά.

Από το βράδυ της Τρίτης (17/03) έχει τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίσημο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ έντονες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό -πολιτών και Δημάρχου στην Ανδριανούπολη- λόγω της κατάστασης με τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τον Σουλτάνο στα σύνορα με την Ελλάδα (της Ευρώπης) να μειώνονται δραματικά, όλο αυτό το διάστημα.

Στο τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι πούλμαν έχουν συγκεντρωθεί στην Ανδριανούπολη για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα της Τουρκίας.

Την ιδια ώρα και στα νησία, εντοπίζεται νε έχει μειωθεί αισθητά ο ρυθμος προσπαθειών παράνομης εισόδου με πλωτά μεσα από τα παράλια της Τουρκίας, ενώ πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησαν μηνύματα σε Αραβική γραφή, ενημέρωναν πως η πρόσβαση στην Ευρώπη από την Ελλάδα έκλεισε, καθώς δεν έχει ανοιχτά πλέον σύνορα, με φωτογραφικά στιγμιότυπα του γερανού να τοποθετεί τσιμέντο-μπλοκ να αναπτύσει φράγματα στον Έβρο.