Καρπενήσι: Συνελήφθη δικηγόρος για διακεκρημένη φθορά με γκράφιτι- “Έσβηνε” συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Για διακεκριμένη φθορά, συνελήφθη απο Αστυνομικούς του ΑΤ Καρπενησίου δικηγόρος και τεως πολιτική αγωγή στη δικη της Χρυσής Αυγής, παραπέμφθηκε στο Εφετείο Λαμίας.

“Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστικό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τείχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους”, δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος, ο οποίος συνελήφθη, καθώς εντοπίσθηκε να “σβήνει” με γκράφιτι, συνθήματα της Χρυσής Αυγής από τοίχο στην είσοδο του Καρπενησίου και να αναγράφει δικό του σύνθημα, «Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι».

Ο Δημήτρης Ζώτος ήταν συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον περασμένο Απρίλιο (2017) παραιτήθηκε με γραπτή του δήλωση στο Δικαστήριο, για σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν του επιτρέπει να ασκήσει τα δικηγορικά του καθήκοντα.

Σε βάρος του δικηγόρου, ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη φθορά, ωστόσο λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων, αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμφθηκε στο Εφετείο Λαμίας.

Ο δικηγόρος ταξίδεψε για τις γιορτές στο Καρπενήσι, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

«Έσβησα τα συνθήματα κάνοντας μια κίνηση για το κοινό καλό σε μια πόλη που κάηκε από τους Ναζί. Το σπίτι που μένω εδώ στο Καρπενήσι έχει καεί από τους Ναζί», δήλωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος, προκειμένου να αιτιολογήσει την πράξη του.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΡΦΑ, «Σε σύλληψη του δικηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Ζώτου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καρπενησίου διότι έσβησε ένα προκλητικό λιβελογράφημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην είσοδο της πόλης του Καρπενησίου.

Μάλιστα έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή και τον παραπέμπουν σε αυτόφωρο με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς!!! Μόνο και μόνο επειδή είναι δικηγόρος δεν κρατήθηκε.

Η σπουδή των λαγωνικών της ΕΛΑΣ να συλλάβουν τον δικηγόρο για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε “Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι” δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα εκατοστό η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στη ΕΛΑΣ παρά τις υποσχέσεις Τόσκα. Αντίθετα, η ΕΡΤ φροντίζει να ξεπλένει τα εγκλήματα τους με προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου την μέρα των Χριστουγέννων!

Να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛΑΣ στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!» (..)