Δυο γυναικολόγοι συνελήφθησαν για χρηματισμό – Μετακλητή υπάλληλος της Βουλής η σύζυγος του ενός

Γυνοκολόγος με το σύζυγό του υπάλληλο της Βουλής από το 2015, συνελήφθη για χρηματισμό (φακελάκι) ύστερα από καταγγελία ασθενούς.

Δύο συλλήψεις γυναικολόγων, για χρηματισμό (φακελάκια) στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» …στο χώρο της Υγείας.

Οι συλλήψεις απασχόλησαν τη Διοίκηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, λόγω της σχέσης εργασίας της συζύγου του ένας ιατρού στη Βουλή.

Πληροφορίες από τους χώρους της Υγείας, αποδίδουν τους δυο λειτουργούς του Ιπποκράτη ως “φίλα προσκείμενους” στο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η σύλληψη (21/12) του 65άχρονου γιατρού εντός του δημόσιου Νοσοκομείου “Ελενα” για «φακελάκι» #€400 ευρώ, από 35χρονη προκειμένου να προχωρήσει στον προγραμματισμό και τη χειρουργική επέμβαση, προκάλεσε έντονη “ανησυχία” καθως η συζυγο του έχει διορισθεί στη Βουλή ως μετακλητος υπάλληλος, το 2015.

Η ασθενής κατήγγειλε το περιστατικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια κατέβαλε προσημειωμένο το χρηματικό ποσό, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στο γραφείο του 65άχρονου, γιατρού ενώ οι Αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Την προηγούμενη ημέρα (20/12), είχε συλληφθεί μαιευτήρας – γυναικολόγος, γυναικολογικής κλινικής του ΕΣΥ, στο «Αλεξάνδρα», με προσημειωμένα χαρτονομίσματα #€800, χρήματα τα οποια ειχε ζητήσει από νεαρή ασθενή του για να προγραμματιστεί και γίνει χειρουργική επέμβαση γυναικολογικής φύσεως.

Οι δύο γιατροί, με τη σε βάρος τους δικογραφία, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τους ορίσθηκε δικάσιμος για τον επόμενο μήνα.

Η δωροληψία γιατρών Δημοσίου Νοσοκομείου, επισείει ποινικές διώξεις, και πειθαρχικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία, η επ’ αυτοφώρω σύλληψη για παθητική δωροδοκία θέτει αυτόματα σε 15νθήμερη αργία το γιατρό του ΕΣΥ, ποινή που του επιβάλλει ο Διοικητής του Νοσοκομείου.