Καρδίτσα: Κατέρρευσε διώροφο οίκημα

Στα δύο κομμένη η Ελλάδα λόγω της επέλασης του Daniel, με την Εθνική Οδό κλειστή από το ύψος της Λαμίας μέχρι και την Κατερίνη, ενώ στο Μουζάκι Καρδίτσας, κατέρρευσε διώροφο οίκημα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Καρδίτσα με το διώροφο γυμναστήριο- το οποίο είχε καταρρεύσει αππ τις πλημμύρες και πριν ενα χρόνο- στο Μουζάκι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά του ποταμού κατά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel

Λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται δεν υπήρχαν άνθρωποι στο εσωτερικό του κτηρίου καθώς η περιοχή είχε εκκενωθεί. Ποτάμι λάσπης έχει σκεπάσει και έχει παρασύρει μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου.

Οι κάτοικοι στο Μουζάκι είδαν τη στάθμη του ποταμού να ανεβαίνει και να καταστρέφει τις περιουσίες τους και υποδομές στην ευρύτερη περιοχή.

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την περιοχή επιβεβαιώθηκαν και το Μουζάκι αποδείχθηκε ανοχύρωτο.

Ο πρόεδρος της κοντινής Κοινότητας Βλοχού στην Καρδίτσα, Γιάννης Κούκας αναφέρει οτι «Έχουν βυθιστεί τα σπίτια μας. Τέλος το χωριό μας. Δεν υπάρχουν ισόγεια, οι μισές στέγες φαινονται. Η στάθμη του νερού φτάνει και τα τέσσερα μέτρα. Τώρα να έρθει η βοήθεια τώρα που πνιγόμαστε; Ας ερχόταν βοήθεια πριν πνιγούμε. 

Το δικό μας χωριό έχει αναχώματα γύρω γύρω. Τώρα το νερό τα πέρασε, τα καβάλησε και τώρα δεν βγαίνουν με τίποτα. Τα νερά αυτά είναι από τους ποταμούς Ιταλικός, Καλέντζης και Ενιππέας».